3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

– Jeg skal bli brannmann

SE MANGE BILDER fra åpen brannstasjon!

Villum Stene Fuglem var superstolt etter å ha vært med brannbilen på tur. Her sammen med tante Hanne Fuglem.

Villum Stene Fuglem er snart fem år, og var en av cirka 1600 som møtte opp da brannstasjonen hadde åpen dag. Klikk på bildene under for å se dem i stor størrelse 🙂 Artikkelen fortsetter under bildene!

Den unge gutten er ikke i tvil.

– Jeg skal bli brannmann, sier han idet han blir tatt imot av tante Hanne Fuglem etter en rundtur i Stjørdal sentrum i brannbil med blålys og sirener.

Veldig mange andre småttiser hadde også en superdag på brannstasjonen. En av disse var Sigrid Øfsti Tanem som storkoste seg inne i den moderne brannbilen til Avinor. Etter den åpne dagen gledet hun seg til å komme hjem.

– Da skal jeg kontrollere brannutstyret vårt, sier Sigrid Øfsti Tanem.

For nettopp det er mye av hensikten med åpen brannstasjonen; å gjøre små og store bevisst på brannforebygging.

– Jeg håper at løypen rundt brannstasjonen får folk til å bli mer bevisst. Det er også mye satsing på skolene, med Bjørnis. Vi har veldig stor tro på at ungene kan gi foreldrene en liten dytt til å bli bedre på brannsikkerhet, sier brannsjef Bjørn Rønning.

Brannsjefen var storfornøyd med besøket som han anslo til cirka 1600.
– Før vi åpnet var det 40 meter med kø utenfor dørene her, sier Rønning.

Han og forebyggende sjef Tor Buan er begge svært så opptatt av at alle tenker på brannsikkerheten i hus og heim.

– Vi oppfordrer alle til å ha seriekoblet brannvarslere og en brannvarsler på hvert rom. Veldig ofte mangler det brannvarsler på soverommene og barn oppfatter ikke lyden fra brannvarsleren på samme måte som voksne. Et barn kan sove like godt selv om det uler fra brannvarsleren i gangen, derfor er det så viktig med heller for mange brannvarslere enn for få, sier Rønning, som også peker på viktigheten av å ha en avtalt møteplass dersom det begynner å brenne og det å gjennomføre brannøvelser hjemme.

– La også barne få prøve et brannslukningsapperat. Legg inn øvelser i kalenderen på telefonen og gjennomfør det, er den klare oppfordringen fra brannsjefen.

– Da er det også viktig at brannstiger blir prøvd og at ungene lærer å bruke utstyret en har. Alt for mange tenker «det skjer ikke meg» og det må ofte dessverre en brann til for at folk skal reagere, det er dessverre litt for sløvt. En bør ta tak i noe så viktig. Folk tar ofte bedre vare på bilen sin enn det viktigste av alt, sier Bjørn Rønning.

Les forrige sak:
Fram-trener Bjørn Johan Nytrø (nederst i bildet) var strålende fornøyd med de første 70 minuttene av bortekampen mot Rørvik. Til slutt ble det 7-3-tap mot ett av avdelingens klart beste lag. (Foto: Privat)
Rystet topplag på bortebane

Ledet 3-2 til det gjensto 20 minutter - tapte 7-3

Close