-7 °C Stjørdal, NO
27/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

– Jeg skulle ønske flere fikk oppleve konserten

Trompetist Ola Lauvås og hans medmusikere sørget for en mektig julekonsert

«Julestemning med Ola Lauvås» ble i år gjennomført i Værnes kirke. Konserten ble spilt to ganger, og strenge koronarestriksjoner gjorde at bare 50 publikummere kunne være i kirka samtidig. «Julestemning med Ola Lauvås» ble i år gjennomført i Værnes kirke. Konserten ble spilt to ganger, og strenge koronarestriksjoner gjorde at bare 50 publikummere kunne være i kirka samtidig.

Trompetist Ola Lauvås og hans medmusikere sørget for en mektig julekonsert i Værnes kirke, og fremførte et variert repertoar bestående av kjente låter som de hadde gjort til sine egne til et begrenset publikum.

For tredje år på rad var Ola Lauvås klar for «Julestemning med Ola Lauvås», denne gangen i Værnes kirke. Torsdag kveld fikk publikum i en halvannen time oppleve et variert julerepertoar bestående av kjente melodier som ble fremført i egne, selvlagde versjoner.

– Publikum fikk høre til sammen 16 låter med veldig variert musikk. Alt fra «Mitt hjerte alltid vanker» og «Falle til ro» til mer humoristiske innslag som Vazelina Bilopphuggers og «Fem fyrer med ved».  Den røde tråden gjennom konserten er at vi gjør våre egne versjoner av låtene. Det meste er selvlaget, sier Lauvås.

Strenge restriksjoner i kirken

Etter at billettsalget gikk raskt unna, valgte trompetisten å sette opp to konserter opprinnelig med 100 personer til stede på hver konsert. Men strenge koronarestriksjoner gjorde at kun 50 publikummere kunne være til stede på hver konsert i kirken.

– Vi skulle jo opprinnelig ha dobbelt så mye folk. Halvparten må refunderes siden halvparten ikke fikk komme på grunn av restriksjonene. Sånn ble det i år, og selv om det er veldig synd må vi bare følge reglementet på smittevern. Jeg er opptatt av at publikum skal føle seg trygge på konsert. Det har alt å si når vi arrangerer konserter, sier Lauvås.

«Julestemning med Ola» Lauvås har tidligere blitt arrangert i Kimen, men årets julekonsert var altså i Værnes kirke. Lauvås synes det fungerte bra og tror publikum fikk en god opplevelse inne i kirken.

– Det å dra inn band i kirken kan være vanskelig når det gjelder å få god lyd. Men når du har med deg dyktige teknikere og musikere går det veldig fint. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på at alt fungerte veldig bra. Det ble fine rammer rundt det, sier Lauvås.

Dyktige medmusikere

Med seg på konserten hadde Lauvås vokalist og låtskriver Øyvind Weiseth fra Halsa, kjent fra blant annet Idol. Låtene «Drømmeland» og «Barn av stormen» som ble fremført, er skrevet av Weiseth.

– Vi plukket ut disse låtene sammen. Øyvind er en dyktig kar og en fin fyr å ha med seg. Han fremfører låtene på Halsa-dialekt og jeg tror publikum likte det de hørte. Jeg håper på flere prosjekter sammen med han.

I tillegg hadde Lauvås med seg lokale musikere som John Oddstein Aune på gitar, Henrik Løvø Aune på keyboard, Jan Inge Tjørhom på bass, og Arne Skognes på slagverk.

En flott tradisjon

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Jeg har fått veldig mye bra respons etter konserten. Mange likte det de hørte, og det ble et vellykket prosjekt. Jeg skulle selvfølgelig ønske at flere fikk oppleve konserten, men sånn ble det i år, sier Lauvås, som håper at konserten fikk folk i julestemning.

– Jeg vil tro og håpe at vi klarte å bevare litt julestemning i den halvannen timen vi holdt på, selv om de gikk ut i fem plussgrader og regn etter konserten. Det er folk som kommer år etter år på konsertene mine og det tyder på at de liker det de hører. Dette er en fin tradisjon og det blir julekonsert også neste år, lover Lauvås.

Les forrige sak:
Denne gangen vil vi besøke hytta ved Vestre Vigdvatnet.
På hyttebesøk ved Vigdevann

Rundt om i Stjørdal ligger flotte hytter som er til utleie

Close