12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

– Jeg tror dette er den beste låten jeg har laget

Jan Morten Rygg slapp nylig sin tredje singel

Jan Morten Rygg har hatt en travel vinter og vår. Nå har låtskriveren sluppet sin tredje singel siden nyttår. Foto: Stig Jøran Rygg Jan Morten Rygg har hatt en travel vinter og vår. Nå har låtskriveren sluppet sin tredje singel siden nyttår. Foto: Stig Jøran Rygg

I løpet av vinteren og våren 2021 har Jan Morten Rygg sluppet tre singler. Forrige fredag kom den siste.

Tidligere i år har Jan Morten, som er artistnavnet han benytter, gitt ut singelen ”Kjære Vænn” og ”Hei Lillebror”. Fredag ble ”Ny dag” sluppet, og selv er han svært fornøyd med sangen.

– Jeg tror dette er den beste låten jeg har laget så langt, sier han.

Tekstmessig har «Ny Dag» hentet litt inspirasjon rundt det at man må ta vare på og feire hverdagen.

– Det er en slags motsang til alle sangene som er skrevet om helg, ferie og tjo og hei, sier han.

Fra Frosta

Jan Morten er en artist og låtskriver fra Frosta hvor låtene ligger i landskapet pop, rock og indie. Sangene fremføres på dialekt og handler om de små hverdagslige observasjoner til de litt større spørsmålene.

Tidligere i år har Jan Morten gitt ut singelen ”Kjære Vænn” og ”Hei Lillebror”. Han har også skrevet alle låtene til bandet ”Bøgda” som blant annet fikk denne anmeldelsen fra media, ”Skattkiste av popmusikk”.

Jan Morten er også medlåtskriver og bassist i bandet ”Superfaun”.

Fikser alt selv

Jan Morten har selv skrevet, produsert og mikset låta ”Ny dag”.

– Alt er spilt inn i mitt eget studio. Jeg har stor glede av å ta hånd om stort sett hele innspillingsprosessen selv, men låta ble ikke til uten god hjelp fra eminente musikervenner i studio. Planen videre nå er å få laget nok låter til et album som forhåpentligvis kommer ut rundt årsskiftet, sier frostingen, som spilte bass, gitar og sang på nyutgivelsen.

Med seg på innspillingen av Ny dag spilte Asle Brudvik Arntzen trommer, Odd Halvor Moen tangenter, Tommy Nordberg Sivertsen elektrisk gitar og Daniel Arntzen mastring og trommemiks.

Les forrige sak:
Elev og ansatt testet positivt for covid-19

5. trinn settes i karantene

Close