-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Jens åpner for mere skoleidrett

Statsminister Jens Stoltenberg besøkte i går Meråker og brukte tid i løypene i Grova Skisenter

 

Jens Stoltenberg var tydelig stolt over hva Meråker greier å skape innen studier og idrett med sin landslinje og videregående skole. Han tok like godt på seg skiene i Grova Skisenter på vei innover Fersdalen, og la flere runder på ski bak seg sammen med Merete Myrseth, Anne Henriette Hætta Reinås og flere idrettselever. Unge ski-talenter fra landslinja fikk sammen med Jens assistanse av veteran i sporet Frode Estil.

 

-Jeg har lært en del nytt om skiteknikk her i dag, dette var fin trim og denne kunnskapen kommer godt med på nye treningsturer for min del. Det er imponerende hvilke anlegg og tilbud dere i Meråker greier å skape, sa en vital og optimistisk statsminister etter flere treningsrunder i Grova-løypene. Et stort presseoppbud, trenere lærere og ikke minst elever fikk i går god til å stille spørsmål om flere hverdagslige politiske tema. Det skjedde da statsministeren stilte i dress etter treningsøkta i skolens idrettshall. Her fikk elevene selv stille spørsmål, og Jens ga klare svar og ikke minst god råd til ungdom på vei mot voksenlivet.             

 

Engasjer dere i samfunnslivet
Jens Stoltenberg snakket om sin start med et sterkt samfunnsengasjement i politikken gjennom AUF allerede i 14-års alder. Han oppfordret til engasjement og aktivt bruk av stemmeretten.

 

– Finn deres eget parti å stemme på, ingen partier er feilfrie heller ikke mitt parti Arbeiderpartiet, og vi må innse at det gjøres feil men lov meg at det er demokratiet og stemmeretten dere skal sette høyt på kartet. Slik skaper vi et godt samfunn gjennom deltakelse, sa Jens før spørsmålene fra salen viste stor bredde fra elever ved skolen. Han ville gjerne høre hva som opptok elevene både under skolegang og i samfunnsdebatten. 

 

– Jeg har lært i løypene i dag å lene meg mer forover, og jeg har lært om skiteknikk. Dere har en flott plattform for økt kunnskap sammen med idretten. Etter hvert skal dere ut i arbeid også, men vi kan se på Europa med Spania, Hellas og Portugal og ledigheten som er stigende der. Dette gir oss en vekker og grunn til refleksjon, sa Jens Stoltenberg. Før han entret hallen hilste han på 94 år gamle Lilly Hegnes som kunne skilte med 79- års medlemskap i Arbeiderpartiet. Lilly opplevde de harde 30-årene og har følt på kroppen hva vanskelige tider med få jobber kan bety.  

 

Skole, helse og landbruk  
Elevene i salen fikk høre blant 200 elever og 50 høyskole-elever Jens oppfordre til fysisk aktivitet, og blant spørsmålene ville man høre hvorfor elever i barnetrinn og på ungdomsskole ikke fikk tilbudt mere tid til fysisk aktivitet.

 

– Dette er klart et for mange ønsket og prioritert område vi gjerne ser nærmere på. Det er helt klart at fokus på helse gjennom fysisk aktivitet må løftes høyere. Da snakker vi også om kosthold, sa Stoltenberg før elev Ragnvald Nikolaisen spurte om landbrukets kår i Norge.

 

– Vi bevilger 20 mrd kroner hvert år til landbruket i form av importvern og direkte landbruksstøtte. På tross av det, greier vi ikke stoppe fraflytting i distriktene og sysselsetting det er et tankekors. Vi må se på hvordan vi bruker pengene og om det er riktig at gårder på Østlandet og rundt Oslo skal være forfordelt kontra de i distriktene. Gårdsturisme og nisje-produkt må inn i tillegg til tradisjonelt landbruk, sa Jens før tema ble helse og kreftpasienter på idrettsgymnaset i Meråker. Jens Stoltenberg som selv har en revmatisk sykdom la spesielt vekt på dette med fysisk aktivitet sammen med studier og arbeid.

 

Jens i godt driv i løypene sammen med elever på Grova i Meråker.

Les forrige sak:
Friluftsområdene er for alle

  Med den nye standarden vil flere få mulighet til å […]

Close