-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Jo Inge med kjempeløp og NM-gull på Bislett

Det smakte med NM-gull og pokal for Jo Inge fra Kvislabakken etter en knallsterk prestasjonen i hovedstaden i helga. Foto: Henrik Aasbø

Jo Inge Norum fra Stjørdal sto for en av sine aller beste løpsprestasjoner da han løp formidable 263 kilometer og 172 meter på 24 timer.

Av Svein Halvor Moe

Kvislabakken-gutten slo sin bestenotering med hele 19 kilometer, og den tidligere norgesrekorden med seks kilometer.

Den lettbeinte flypiloten er allikevel ikke den nye norgesrekordholderen. Det hadde seg nemlig slik at det var en som løp lengre enn Norum og en av de største forhåndsfavorittene. Allan Hovda fra Sveio, som driver med triatlon og ledet det meste av løpet, endte opp med 264 810 meter. Han hadde brukbar kontroll på konkurrentene selv om Norum satte inn en formidabel sluttspurt.

Norum nærmet seg mye den siste halvtimen, men lå litt for langt bak til at han klarte å sikre seg sammenlagttriumfen. Det ble allikevel NM-gull på Norum selv om han hadde et navn foran seg på resultatlista. Hovda som løp lengst er ikke medlem av noe idrettslag som er tilsluttet friidrettsforbundet. Dermed kan han ikke få tellende resultater i mesterskap.

Norum, som har en vinnerskalle, hadde helst sett at han hadde løpt lengst av samtlige 160 deltakere da løpet var over. Men måtte allikevel være tilfreds med det han presterte på tartandekket på Bislett ettersom det var formidable resultater som han oppnådde den nest siste helga i november.

Solid bestenotering

-Jeg hadde før start forhåpninger om at jeg skulle forbedre min bestenotering på 244 kilometer og samtidig slå norgesrekorden på 257 kilometer. Det klarte jeg med god margin, sa den lokale evighetsmaskinen som hadde flere fokus før dette løpet. Et av dem var at han klarte å stå distansen like bra som de beste. Det er ikke alltid han har klart det. Norum har hatt en tendens å få en dupp mot slutten av løpene.

Foto: Henrik Aasbø

Denne gangen var det ingen som disponerte kreftene like bra til han som i utgangspunktet var det største norske håpet til verdensmesterskapet i 24-timersløp som ble avlyst. Jo Inge bestemte seg for å satse på NM da VM ble utsatt i vår og avlyst i høst. Han har trent systematisk og bra inn mot arrangementet. Det fikk den energiske ultraløperen uttelling for.

Spesiell konkurranse

-Bislett 24-timers er en spesiell konkurranse ettersom det løpes innendørs. Med de plusser og minuser som det innebærer. Det som er bra med den type konkurranser mot slutten av året, er at det er forutsigbarhet når det gjelder vær og temperaturer. Men det er ikke optimalt i forhold til luftfuktighet også videre når 160 løpere er i aksjon samtidig på en så kort bane, sa han.

Jo Inge Norum har opplevd at mange av løpene han har blinket ut i år har blitt avlyst. Det har imidlertid gått veldig bra i de han har fått gjennomført. Friskusen er i utvikling selv om han er i sitt 44.år.

Lysten til å ta nye steg og samtidig bryte nye barrierer, er like stor som den har vært. Jo Inge føler det er mulig å forbedre seg selv om han er ærlig på at alderen kan bli en utfordring i forhold til å bli bedre. Det er litt av drivkraften for at han fortsatt er motivert for å løpe så mange kilometer i uka som han gjør.

Vurderer VM 100 km

-Jeg er enig i vurderingen om at dette er et av de beste løpene jeg har gjort. Jeg hadde som sagt et hårete mål om å løpe 260 kilometer og klarte det. Jeg har aldri truffet så bra med næringsinntaket og løpsopplegget som jeg gjorde denne gangen. Det var godt å kjenne at jeg hadde mye å gi mot slutten. Likeså at jeg ikke gikk tom for næring. Den erfaringen jeg høstet i helga kan bli god å ha i senere mesterskap. Nå vet jeg hva som fungerer best.

-Hvilke mål har du satt deg med tanke på neste løpssesong, Jo Inge?   

-Jeg vet ikke om dette er den riktige dagen til å diskutere det. Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg at europamesterskapet i 24-timersløp skulle bli hovedmålet. Men det frister også med VM i 100-kilometer. Så det blir nok et av disse to arrangementene. Med tanke på at det bare er tre uker mellom dem er det ikke realistisk å doble. Jeg må velge det ene, sa norgesmesteren.

Les forrige sak:
Fra nå av finner du Bunadssentralen i samme lokaler som Marthes renseri i Havnegata. Nå ser virksomhetene frem til å styrke samarbeidet. Fra venstre: Ingeborg Holthe, Marthe Ree Lian, Mona Kristiansen og Sivert Lian Opdahl
Inviterte til offisiell åpning: – Her skal vi bygge noe som blir svært bra sammen

Close