10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Jobbet med å tette vannlekkasje før brannen oppsto

Eierne drev med reparasjoner i helga

Store deler av bygningen som tidligere både har vært hotell og flyktningemottak er totalskadet etter nattens brann. (Foto: Politiet)

Det pågikk bygningsarbeid i bygningen som brant i Meråker sentrum natt til mandag. Etterforskningsleder Annar Sparby kan imidlertid ikke fastslå at det er noen sammenheng mellom dette og brannen.

– Kriminalteknikere skal til Meråker tirsdag og de vil kunne si om det er noen årsakssammeheng, sier Sparby.

Eierne av den tidligere hotellbygningen, som er brukt som flyktningemottak, drev i helgen med reparasjonsarbeid i bygningen. De dro derfra søndag ettermiddag.

– Det har vært en vannlekkasje i bygningen som de drev og tettet. I den forbindelse har vannet delvis vært avstengt og det har vært passat varme for å tørke bygningen. Derfor vet vi med sikkerhet at det har stått på strøm i bygningen, men om dette har noen sammenheng med brannen vet vi foreløpig ikke, sier etterforskningsleder Sparby.

Kjellerdelen i bygningen er fullstendig utbrent etter nattas brann, og det er også betydelige røyk- og vannskader oppover i bygningen. Sparby slår fast at den delen av bygningen som brant er totalskadet.

Etterforskningslederen understreker at det ikke er noen indikasjoner på at brannen er påsatt.

– Vi har sett gjennom videomateriale fra området og det er ingenting som tyder på at det har vært mennesker inne i bygget natt til mandag, sier Sparby, som også understreker at det ikke nødvendigvis er uaktsomhet som er brannårsaken.

– Vi skal nå undersøke om det er tekniske mangler som er årsaken. Det trenger absolutt ikke være uaktsomhet som er brannårsak, sier Annar Sparby.

Les forrige sak:
Bygger med grus fra istiden

Ressursene kan vare i minst 60 år til

Close