-1 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Johanne og Marte debuterte på herrelaget

– Det skulle bare mangle om vi ikke stiller opp når det mangler spillere og har to bein som fungerer

Smilende Tydals-spillere etter tapet mot Lånke. Foran fra venstre: Gaute Kirkvold, Johanne Aunemo, Marte Aunemo, Håvard Fremo, Tor Helge Kvithammer, Vegard Græsli og Stian Fremo. Bak fra venstre: Abdulrazik Altigani Mohamed Hussein, Ola Morten Græsli, Peder Bjerke, Jan Vidar Olsen, Ola Bjerken og Lars Elias Bransfjell. (Foto: Privat) Smilende Tydals-spillere etter tapet mot Lånke. Foran fra venstre: Gaute Kirkvold, Johanne Aunemo, Marte Aunemo, Håvard Fremo, Tor Helge Kvithammer, Vegard Græsli og Stian Fremo. Bak fra venstre: Abdulrazik Altigani Mohamed Hussein, Ola Morten Græsli, Peder Bjerke, Jan Vidar Olsen, Ola Bjerken og Lars Elias Bransfjell. (Foto: Privat)
Åpent julehus mobil

Da Tydal var tynt bemannet til kampen mot Lånke fredag kveld var ikke søstrene Johanne (24) og Marte Aunemo (26) tunge å be.

– Laget hadde litt få spillere, så da stilte vi selvsagt opp. Det var artig å være med, men også litt slitsomt, da det begynner å bli noen år siden vi hadde på oss fotballsko sist, forteller Marte Aunemo.

Hun spilte fra start og fikk en drøy omgang mot ett av de beste 5. divisjonslagene, Lånke.

Lillesøster Johanne var egentlig tilskuer, men da det trengtes et par gode fotballføtter utpå banen, så var det bare å handle.

– Dugnadsånden står sterkt i Tydal vet du. Så en av tilskuerne kjørte hjem og hentet fotballsko i min størrelse som jeg fikk låne, forteller Johanne Aunemo.

Hun spilte omtrent halve andreomgangen, og er absolutt klar for mer.

Hegra Spbank-Stilling

– Det skulle bare mangle om vi ikke stiller opp når det mangler spillere og har to bein som fungerer, sier hun og smiler.

Storesøster ble sliten, men koste seg på banen.

– Jeg håper laget klarer å stille med spreke karer, men hvis det mangler spillere framover så kommer jeg definitivt til å takke ja igjen. Det var veldig artig, sier Marte Aunemo.

Og for å strø litt salt i familiesåret.

– Det var stas å få debutere for A-laget, noe pappa aldri var god nok til i sin tid, sier Johanne Aunemo.

Og blant herrene på laget var det skikkelig stas med Aunemo-søstrene på laget.

– Det var første gang i Tydal ILs historie på seniornivå at to damer var innlemmet i troppen. Dette var moro og veldig sporty. En stor takk til Marte og Johanne Aunemo som stilte opp og gjorde en god kamp, sier medspiller og lagets sosiale medier-sjef, Ola Bjerken. Han legger ikke skjul på at han er stolt av å være en del av Tydals-laget.

– Til tross for en del mål i mot og null poeng så langt, så har vi et humør ingen kan slå oss på. Og at spillere som egentlig har lagt skoene på hyllene, tar de ned og blir med slik at vi kan fullføre kampene er bare noe jeg må applaudere. Og at vi har fått med oss noen damer er bare gøy. Så godt å se alle som stiller opp slik at vi får ha et lag, til tross for at mange spillere har forlatt oss til fordel for å prøve seg i nye klubber, skriver Bjerken på Fanklubb-siden på Facebook.

Kampen endte forøvrig med seier til Lånke 12-1. Les mer om den her!

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Én i arrest – én til legevakt

Voldsepisode i Stjørdal sentrum natt til lørdag

Close