15 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Joshua French forteller sin historie i Kimen

Det er Joshua French sin personlige fortelling du får høre om i Kimen kulturhus 29. oktober. Der kommer han inn på bakgrunnen for fengslingen og dødsstraffene i Kongo og om åtte år i håp om en diplomatisk løsning

I denne fortellingen kommer Joshua French inn på bakgrunnen for fengslingen og dødsstraffene i Kongo og om åtte år i håp om en diplomatisk løsning.

Fortellingen om livet i fengslene i Kongo er en saga av personlige historier med fengselsopprør, fluktforsøk, drap og tortur, masseslagsmål og uutholdelige forhold uten strøm og mat i ukesvis, samt sykdom og lidelse. Det er også unike historier om sterke vennskap som utviklet seg i fangenskapet.

«Kongo-saken» går inn i historien som en av de mest spennende sanne thrillerne som har skjedd i moderne norsk historie, med stadige vendinger og dramatikk. Det er en historie om overlevelse og motgang under ekstreme forhold og hva som gjør at mennesket overlever selv i de mest håpløse situasjoner.

Joshua French overlevde åtte år i fengsel i Kongo, fire dødsstraffer, en livstidsdom, et erstatningskrav på nesten en halv milliard kroner og flere fluktforsøk. I 2017 kom French hjem til Norge og lever i dag som en fri mann.

I foredraget deler han sin historie og sine erfaringer om krisehåndtering og motivasjon og om menneskets overlevelse i et av verdens farligste land. Joshua French tar tilhørerne med på en utrolig reise i sitt foredrag i Kimen.

Billettsalget starter i morgen, tirsdag 19. juni.

Les forrige sak:
SKAL LOKKE UNGDOMMER: Blues in Hell ønsker seg flere unge festivalgjester. Blues-sjef Kjell Inge Brovoll tar et godt tak i en av artistene som skal på scenen 30. august, Tora Dahle Aagård. Til høyre: Silje Sagmyr Werness som spiller i Ska-frika og som har et spesielt ansvar for Ung Blues in Hell, mens Tina Reitan (til venstre) er Sparebank 1 SMNs prosjektleder for ungdomssatsingen «Innafor».
Skal få ungdommene til å digge blues

Silje (26) håper å ta over etter blues-bossen

Close