-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

Jubilerer med å hylle dirigenten

Nå leter de etter gamle blåsere og andre musikere fra korpset

SKAL BLI VEL BLÅST: «Gammeldirigenten» skal hylles samtidig som korpset feirer jubileum til sine to korps. Dirigent Geir Ulseth (fra venstre), leder Unni Raaen Nysæther og Haraldreina-veteran Roar Børstad er veldig klare til fest- og hyllestkonsert i Kimens storsal.

De skal feire 60-årsdag for det ene korpset og 45-årsdag for det andre korpset. Men først og fremst blir festkonserten 8. februar en gedigen hyllest til korpsets dirigent de siste 34 årene.

– Det kryr av gode grunner til å arrangere en stor konsert i selveste storsalen i Kimen, sier dagens lederduo i Haraldreina og Kvislabakken skolekorps. Unni Raaen Nysæther er korpsets leder, mens Geir Ulseth er dagens dirigent.

Oppfordrer til å melde seg

Sammen med Roar Børstad fra det tidligere Haraldreina skolekorps er de nå på leting etter «gamle» korpsmusikanter som kan tenke seg å bidra i et stort jubileumskorps denne spesielle kvelden.
– Vi skal sette sammen et korps for anledningen med musikere som har spilt i enten Haraldreina eller Kvislabakken eller i det sammenslåtte skolekorpset, sier Unni Raaen Nysæther.
Roar Børstad har god oversikt over tidligere spillejenter og -gutter på Haraldreina og Ulseth det samme på Kvislabakken. Men fortsatt kan det være noen som de ikke har husket på i farten. Hvis noen av disse har lyst å delta på festkonserten 8. februar er det bare å ta kontakt med en av de nevnte.

Snekker’n Boligmesse
Dirigentlegende skal hylles

Det er mange runde, gode grunner for å feire med festkonsert i Kimens storsal for Haraldreina og Kvislabakken skolekorps. Minst tre.
– Haraldreina fyller 60 år og Kvislabakken er 45. 105-årsdagen skal selvsagt markeres, men det er bare ett ekstra påskudd for den egentlige grunnen til feiring, sier Unni Raaen Nysæther.
Den «store» grunnen heter nemlig Bernt Egil Øren. Mannen som startet som dirigent for korpset allerede i 1985 har gitt seg, etter 34 år med taktstokken. Det er selvsagt en veldig god grunn.
– Han har brukt over halve livet sitt til å dirigere korpset, så det skulle strengt tatt bare mangle, mener Nysæther og Ørens etterfølger, Ulseth.

Full scene og full sal

Nå gleder de tre «trådtrekkerne» seg til å lage en heidundrende konsertkveld i Kimens storsal. Det blir selvsagt korpsmusikk, litt andre artige innslag og naturligvis mye mer korpsmusikk. Så håper de på full sal og full scene. For jubileumskonsert kommer til å bli både stort og storslagent.
– Det kan fort bli 40-50 musikere i det, tror Geir Ulseth, og i salen garanterer arrangørene at det blir fullt.
– Det har vi helt klare ambisjoner om. Det er så mange som har spilt i de to korpsene opp gjennom årene, og som har et forhold til dem at det bare må bli fullt, sier Geir Ulseth.

– Skikkelig stas

Korpsentusiasten skal selvsagt lede dagens korps fra scenen. Totalt er de i dag 35, med aspiranter og drillere og dirigenten stortrives med korpset.
– Det er viktig å ha ting å se fram mot. Vi har langturer og vi har prosjekt, men ikke minst blir det stas å spille i storsalen i Kimen. Vi spiller vanligvis i Vektersalen når vi er i Kimen, men det skal bli skikkelig stas å få kjempeapplaus fra en fullsatt storsal, sier Geir Ulseth. Billettene til festkonserten legges for øvrig ut 2. desember.

 

Les forrige sak:
50 paller med jul fyller julemarkedet

- I de neste ukene opplever vi handelslekkasje den andre veien

Close