10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Julegaver som gir ekstra mye glede

|| Resepsjonssjef Marthe Lise Horgmo ved Quality Airport Hotel Værnes håper at det blir stappfullt med gaver under og rundt juletreet deres.||

I fjor samlet Quality Airport Hotel Værnes inn nesten 300 gaver som de ga videre til barn og ungdommer. I år håper resepsjonssjef Marthe Lise Horgmo på å sette ny gaverekord.

Juletreet er ferdig pyntet for lenge siden ved Quality Airport Hotel Værnes i Kjøpmannsgata. Under ligger det allerede over 100 innpakkede julegaver, men det er plass til mange, mange flere.

– Vi har plass til absolutt alle gaver vi får, sier Marthe Lise Horgmo, som er resepsjonssjef ved hotellet. Og hun er også ansvarlig for den årvisse julegaveaksjonen, som gjør julen litt bedre for noen som trenger det ekstra mye.

– Siden 2012 har vi samlet inn gaver til barn og ungdommer som ikke gleder seg til jul. For hvert år har det blitt flere og flere gaver, og i fjor ble det rekord igjen med nesten 300 gaver, sier Horgmo.

Quality Airport Hotel Værnes har avtale med Stjørdal Røde Kors om julegavene.

Coop Storlien artikkelnivå

– De har god oversikt og gir julegavene videre til de som virkelig trenger og fortjener en oppmuntring i julen, sier Marthe Lise Horgmo.

0-18 år

Fram til 20. desember står dørene ved Quality-hotellet åpne for julegavegivere.

– Erfaringsmessig kommer det mest gaver de siste dagene før jul. Mange foreldre kommer sammen med sine egne barn og legger gavene under treet, sier Marthe Lise Horgmo. Hun har ikke noe krav til pakkenes innhold, – det eneste er at gavene skal være til barn og ungdommer i alderen 0 til 18 år, og at de merkes med hvilken alder gaven passer best for, og eventuelt om de er mest aktuell til gutt eller jente.

Mange gir masse

Resepsjonssjefen forteller flere gladhistorier om menneskene som gir gaver, og som utgjør en stor forskjell for mange.

– I fjor kom det for eksempel en person som fortalte at han hadde pantet flasker hele året med tanke på å gi julegaver til dette formålet. Da han kom hit med en stor svartsekk med gaver ble jeg rørt, forteller Marthe Lise Horgmo.

Gir til UNICEF

Alle Nordic Choice Hotels har siden 2012 samlet inn gaver til barn og unge som ikke gleder seg til jul. I fjor kom det inn totalt 52.050 gaver som ble gitt videre og gjorde julen bedre for mange.

– Så har kjeden også bestemt at for hver eneste gave som gis til «Ensomt juletre»-aksjonen så gir vi 10 kroner til UNICEF, sier Marthe Lise Horgmo.

Les forrige sak:
||
11 millioner mer til barnehagene

Det var en stolt ordfører Ivar Vigdenes som presenterte økningen i […]

Close