-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Julehandelen ble lyspunktet i et krevende år

Arntzen Bakeri har drevet i snart hundre år

Asle Brudvik Arntzen (40) opplevde godt salg allerede tidlig i adventstiden. Året 2020 sett under ett har for Arntzen Bakeri på Frosta derimot vært et utfordrende år. Asle Brudvik Arntzen (40) opplevde godt salg allerede tidlig i adventstiden. Året 2020 sett under ett har for Arntzen Bakeri på Frosta derimot vært et utfordrende år.

Arntzen Bakeri på Frosta opplevde mot jul godt salg av julekaker og julebrød. Best kjent er kanskje bakeriet for sin populære arntzenbolle.

Det har vært travle dager med julebakst i bakeriet. Håndverksbakeren på Frosta har opplevd god handel fra kundene og spesielt i ukene før julefeiringen var det travelt i bakeriet. Kjetil Arntzen (65) og sønnen Asle Brudvik Arntzen (40) opplevde godt salg allerede tidlig i adventstiden.

– Nå peiler vi oss inn på et nytt år i bakeriet. Kanskje har vi blitt mest kjent som produsent av arntzenbollen, men produksjonen vår er langt mer mangfoldig med blant annet bløtkaker, mange sorter brød, kransekake, kaffekjeks, rundstykker og flere andre bakverk, forteller Asle Brudvik Arntzen.

Arntzenbollen med det gule fyllet og den hvite, søte melis-overflaten er fortsatt en bestselger på Frosta.
Arntzenbollen med det gule fyllet og den hvite, søte melis-overflaten er fortsatt en bestselger på Frosta.
Tøff start på 2020

Arntzen Bakeri opplevde en tøff start da hele samfunnet i mars måned 2020 måtte forholde seg til strenge smitteverntiltak. Omsetningen ble negativt rammet og viste for første gang røde tall.

– 2020 startet dårlig for oss etter nedstengningen fra og med 12. mars. Det er nok første gang i min tid i bakeriet at vi har opplevd røde omsetningstall. Det ble en vanskelig start, sier innehaver og håndverksbaker Kjetil Arntzen, som nærmest vokste opp i bakeriet og har over 50 års erfaring som håndverksbaker. Kjetil sier han fortsatt vil være driftsansvarlig for bakeriet et år frem i tid, før sønnen Asle og svigerdatter Silje tar over driften.

Snart hundre års drift

– Jeg var bare 27 år gammel da min far Rolf Arntzen døde fra oss. Da gjaldt det for meg å ta ansvar for bakeriets drift. Det var Aksel Marius Arntzen, som bar plank sammen med Johan Nygaardsvold i Hommelvik, som i 1926 startet bakeri sammen med kona Alfhild. Den gang med elektrisk bakerovn, først i en etasje, og senere bygde de på enda en etasje bakerovn. Som en del av bakeriet i Mebygda var det i starten både manufaktur og Shell bensinstasjon på stedet, forteller Kjetil Arntzen, som fortsatt leter etter svar på om bakverk hos Arntzen startet allerede året 1921, som noen har antagelser om.

Året 2020 oppsummerer den erfarne bakeren slik:

– Jeg innrømmer at vi har gjort oss noen bekymringstanker, men etter hvert ble situasjonen noe bedre tross alt, sier Kjetil Arntzen. Han opplyser at det vil være mulig å bestille bakevarer fra brødbilen når kjøretøyet kommer på veien igjen i februar. Brødbilen kjører også forhåndsbestilte varer til utsalgene hos Reko-ringen.

Les forrige sak:
E6-tunnel åpen igjen etter vogntog fikk problemer

Politiet er på vei

Close