17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Juleribba minutt for minutt

| |

– Enten du er ung debutant eller bare trenger en oppfriskning i å steke ribbe, er filmen en følgesvenn som nesten garanterer et godt resultat, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

MatPrat lanserer den to timer og femti minutter lange filmen første søndag i advent. Filmen er en hyllest til juleribba, krydret med fakta og kuriositeter.

– Vi vet at mange koser seg med en prøveribbe før jul. Butikkene har stort utvalg av både fersk og frossen ribbe, og salgstall viser at folk flest lager ribbe mer enn én gang i julen. Derfor lanserer vi filmen i god tid før julaften, sier Kringlebotn.

Sakte matlaging

Ribbesteking tar lang tid, og det meste av tiden krever ikke så mye oppmerksomhet. Men det er noen kritiske faser der man bør være topp konsentrert.

Hellsenteret uke 25 mobil

– Er sprø svor viktig, må man sitte foran stekeovnen under den siste grillfasen, og dette guider filmen deg trygt igjennom.

Filmen er en sakte studie i forvandlingen fra rått kjøttstykke til serveringsklar ribbe, men det dukker opp overraskelser underveis. Mandler kan poppe opp når som helst. Klarer du å finne en mandel, vinner du en marsipanribbe.

Stort utvalg

– Nå er situasjonen slik at det er større utvalg av ribbe enn noen gang i butikkene. Prisene er lave, selv uten priskrig butikkjedene imellom. Ribbe er perfekt som søndagsmiddag i advent, mener Kringlebotn.

Tidligere år har MatPrat hatt en nødtelefon for julemat, og det har kommet hundrevis av telefoner med spørsmål om steking av ribbe. I år er denne veiledningstjenesten erstattet av filmen ”Juleribba minutt for minutt”.  

– Det finnes mange ulike fremgangsmåter for hvordan man får best mulig ribbe, og det er ikke rart mange debutanter blir usikre og forvirret. Vår instruksjonsfilm er basert på forsøk i prøvekjøkkenet av landets fremste eksperter på området, så nå kan alle føle seg trygge, sier Åse Kringlebotn.

Fra søndag 1.desember kl. 15 00 kan du se filmen på www.matprat.no/jul

Les forrige sak:
|
Alpin bruktmesse

Det fant sted lørdag 30.nov i klubbhuset ved Nye Blinkbanen selges […]

Close