17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Kaffebaren «Hos oss» på torget

KAFFE SMAKER: - Nordmenn liker kaffe. Da ønsker vi at folk skal nyte sin kaffe med ønsket tilbehør i trivelige omgivelser, sier Elfrid og Ted Mathisen som i tre år har drevet «Hos Oss» på torget i Stjørdal.

 

– «Hos Oss» flyttet inn i disse lokalene i juli 2010, forteller Elfrid og Ted Mathisen som er veldig glade for at de fikk tilgang til større lokaler i to runder i fjor:

 

– Det ble utvidelse både i april og november. Vi fikk plass til flere gjester og det ga seg umiddelbart utslag på omsetningen. Det er veldig artig å merke større besøk i kjølvannet av utvidelser; noe som stimulerer til ny innsats.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Når du kommer inn her nå, går det ganske greit å finne seg en plass. Stjørdalingene har lenge vært glad i å drikke kaffe også på lørdager. Det merker vi godt, sier Elfrid og Ted som starter arbeidsdagen kl. 05.00 om morgenen med baking og forberedelser:

 

– Vi får mange gode tilbakemeldinger på våre bakervarer og spesielt kanelsnurrene er blitt en merkevare. Alle våre produkter er hjemmelagde i et koselig og stemningsfylt miljø.

 

– Hva er suksesskriteriet for god kaffe?

– Vi lager to forskjellige varianter av kaffe. Det er vanlig svart kaffe og espresso. Her er bønnene en viktig råvare. Vi har funnet en leverandør som vi er veldig godt fornøyd med.  Alle som jobber her har baristakurs for å bruke en manuell espressomaskin.

 

Kverning og tamping er veldig viktig for å få en perfekt espresso som kan serveres svart. Eller den kan blandes med steamet melk til cappuchino eller til latte som har enda mer melk i forhold til kaffe. Det er mange varianter, men det er også mange som foretrekker bare espresso. 

 

– Nå åpner dere tidligere enn før?

– Ja, utpå våren begynte vi å åpne 09.00 mot 11.00 tidligere. Vi er her uansett på dette tidspunktet og da kan vi likeså godt ha litt selskap. Noen kunder synes det er greit at vi åpner såpass tidlig. Men jeg tror ikke alle har fått med seg denne endringen, sier Elfrid som er glad for at «Hos Oss» nå har så romsligere lokaler slik at virksomheten er helt væruavhengig. 

 

– Denne uka har vi knallvær. Da passer det jo utmerket å ta seg en kopp kaffe med noe tilbehør ute. Ted har lang fartstid hos Henning Olsen og vi serverer bl. a. en milk-shake med Henning Olsen is tilsatt espresso. Da får vi en kaffe-shake som er veldig populær. Men vi har jo hatt gråere dager. Da er det godt til å kunne tilby kundene nok plass inne, sier hun.

 

– Dere har også kveldsåpent?

– Ja, et par kvelder i uka (tirsdag og torsdag) holder vi åpent fram til 22.00. Det er et ønske fra kundene som ønsker å ha et alternativt til steder med alkoholservering. Med tanke på kveldene har vi satt i gang et nytt prosjekt med masse brettspill. Blir det populært, vil vi utvide. Kommer folket, holder vi åpent, sier Ted. 

 

– Hvem er kundene?

– Det er alle aldersgrupper. Men vi setter stor pris på at stadig flere godt voksne mennesker enten det er grupper av damer eller herrer finner vegen til oss. Mange tidligere arbeidskolleger setter pris på å treffes. Men her er det også masse ungdommer og barneforeldre som treffes. Derfor har vi tilrettelagt med to stellerom. Og vi har tilpasset toalett for handicappede. Ellers merker vi at forretningsfolk benytter seg av våre tjenester. De kan bestille noen bord og legge firmalucher hit eller de henter matvarer som «take away» til egne lokaliteter.

 

Tre år er kort tid for et slikt etablissement, men vi merker allerede godt at kunder fra tidligere år finner vegen tilbake. Det kan være folk som kommer fra helt andre kanter av landet. Men Stjørdal er kjent som møtested. Da er det trivelig at de finner vegen til oss og ekstra trivelig at de finner vegen tilbake ved en senere anledning fordi de er så godt fornøyd med vårt tilbud: – 

«Vi finner ikke noe lignende konsept et annet sted», er tilbakemeldingen. Det er trivelig, sier Elfrid og Ted som liker at nordmenn elsker kaffe:

 

– Kaffen er veldig viktig for oss. Nordmenn er et kaffedrikkende folkeslag, men mange gjester vil også spise noe enten det er hjemmelagde kaker, de omtalte kanelsnurrene, grovt eller fint foccacia-brød som serveres som små og store smørbrød. Vi har også egne lunsjretter som vi prøver å variere sammen med salater, sier Elfrid som er glad for den sentrale beliggenheten:

 

– Vi er lett å finne både for faste gjester og for de som kommer til Stjørdal for første gang. Det er gledelig når turister fra inn- og utland stikker innom. Eller det kan være flyvertinner eller flyverter som stikker bortom til en hyggelig pause før neste arbeidsøkt. Hver torsdag samles bilfolket til veterantreff på Torget og kommer til oss på besøk. Da er det ekstra fint de kveldene vi har kveldssol som denne uka, sier Ted.

 

– Vi har egen facebook-side som informerer om det som skjer på kaffebaren «Hos oss», sier Elfrid og Ted: – Det er en livsstil som vi liker. Vi må følge med og ha kvalitetssikring. Så langt har vi drøyt tre årsverk og står for mye arbeid selv.

 

– Aktivitet på torget?

– Det er moro med dager der det skjer ting på torget. Vi holder for eksempel åpent 17. mai og «Fest-i-natt» og kan betjene andre arrangement på torget. Vi håper vi kan begynne med litt trubadurer om kveldene. Og husk fredag 6. september kl. 12.00 under «Blues in Hell»: Da har vi egen gratis blueskonsert!

 

– Andre nyheter?

– Vi skal starte med en enkel frokostmeny med fylt grovt frokostbrød, eggerøre, kaffe og litt til ut i august, sier Elfrid og Ted som sammen med alle oss andre nyter sommersola. – Og da smaker det med kaffe, is eller annet tilbehør!

 

 

Les forrige sak:
Dette krangler vi med naboen om

  Hvert år mottar Forliksrådet 2-3000 saker der naboer krangler om […]

Close