4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Kakefest for 100-åring

|||| ||||

100-årsdagen markeres med kake, friluftsfolk og handel.

Sakshaug Sport på Evja i Stjørdal markerer sine 100 år denne uka. Torsdag var det kakefest og innom butikken kom folk både for å handle og gratulere. Gode tilbudspriser med jubileum er det frem til lørdag.

Ballonger og kaker hører med når man runder 100 år med jakt, fiske, friluft og uteaktiviteter. Jan Sakshaug sport har tilbudsdager i butikken etter at T og J Sakshaug startet opp året 1918 med Torgeir og broren John Sakshaug i spissen. Den gang med utgangspunkt i et verksted som det ble solgt varer fra. Nå er det jubileumsdager fra torsdag 3. mai til lørdag 5.mai på Evja.

– Det er veldig fint at vi kan markere denne milepælen som en av byens eldste butikker i fortsatt drift, sier Jan Sakshaug som er tredje generasjon driver i butikken sammen med kona Aud Ravlo Sakshaug. Torsdag ble det spandert kake på besøkende og kunder, og de langveisfarende vandrere Marthe og Martin som går Norge på langs fikk ekstra oppmerksomhet denne dagen.

– Vi ble anbefalt å legge turen innom hos Jan Sakshaug Sport på grunn av deres fagkunnskap og kvalitetsvarer. Vi to har gått hit til Stjørdal fra Lindesnes og startet 1.mars, først på føttene, så på ski over Hardangervidda helt opp til Otta i Gudbrandsdalen. Nye fjellsko og ny sekk kjøpte vi nå hos Jan Sakshaug Sport før turen går videre til Nordkapp, sa det spreke paret Martin og Marthe. De fikk i likhet med Magnhild Uglem kake. Magnhild er datter av Torgeir Sakshaug som startet opp først året 1918 i Stjørdal med mekanisk verksted og butikk. Da under fanen J og T Sakshaug. John og Helene Sakshaug er paret og generasjonen som har «båret staur» og bygget butikken opp til dagens butikk, og begge deltar med servering av kaffe og kaker i butikken under jubileet.

– Jeg er kommet ut av mumien og runder 100 år, spøkte John Sakshaug og slo av en prat med gratulanter og kunder. Ingar Haglund og Lasse Aasan fra Stjørdal Hus & Hageservice var innom for en kakebit sammen med mange andre. Butikken ved Evja i Stjørdal er en nisjebutikk som tilbyr stor bredde og kvalitet innen jakt, fiske, friluftsliv og utendørsaktiviteter. Det hører med til historien at i 2004 tok John og Helenes sønn Jan Sakshaug over driften. Vendepunktet kom i 2016 da de fra Søndre gate flyttet til Evja. Minst 10 ansatte gleder seg over jubileet sammen med kunder og besøkende disse dagene i starten av mai.  

Les forrige sak:
||
Helsestasjon-sjefen slutter

Avdelingsleder på Stjørdal Helsestasjon, Sidsel Storvik Nilsen, har sagt opp jobben.

Close