4 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Kamplysten kaptein

– Bare seier er godt nok, sier Vegard Fiske før serieåpningen

FOKUSERT: – Det ble tap med 4-1 mot Sandnes Ulf, Vegard Fiske ser bekymret ut. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball)

– Målsetning? Vi har egentlig ikke diskutert det så mye. Men det vil være bra om vi berger.

Kaptein Vegard Fiske (27) legger offentlig ikke lista høyere enn at de skal bli blant de 13 beste av de 16 lagene i Obos-ligaen. Fredag kveld braker alvoret endelig løs. Over tre måneder forsinket blir det etterlengtet serieåpning. Ranheim hjemme på MUS Stadion Sandskogan er den første av 30 muligheter til å sikre seg de nødvendige poengene.
– Bare seier er godt nok, slår kapteinen klart og tydelig fast. – Lagene kjenner hverandre veldig godt, men vi får gjøre noen taktiske grep som setter dem litt ut, mener Vegard Fiske.

Må restituere godt

Han er forberedt på en knalltøff sesong. Ikke bare er nivået ett knepp opp, – kampprogrammet med 30 kamper fram til starten av desember vil prege sesongen.
– Er kampprogrammet en fordel for de største klubbene i ligaen?
– Jeg tror nok det er en liten fordel, men det skal vi uansett ikke bruke som noen unnskyldning. Nå blir det ekstremt viktig å restituere godt mellom kampene. Det blir mye å ligge med føttene høyt, spise og sove, men samtidig må vi trene godt, sier Vegard Fiske.

LES OGSÅ: Vår mening: En historisk fredag

– Ser bra ut

Og trent godt har de gjort. Den venstrebeinte midtstopperen mener det ser bra ut foran seg på banen.
– Ja, jeg synes det. I treningskampene har vi slitt med å spille oss til sjanser, men jeg føler at vi skal få dette på plass også når vi får kontinuitet i rollene, sier kapteinen.
Samtidig skal de «mure» igjen bedre bakover.
– Vi har sluppet inn noen enkle mål, og kanskje har vi vært litt for vågale i frispillingene bakfra, men det er slik vi ønsker å spille. Skal vi bare klinke ballen langt bort når vi får tak i den blir det en lang sesong. Vi må tørre å bruke ballen.
– Blir det et annerledes Blink-lag vi får se i år sammenlignet i fjor?
– I utgangspunktet ikke. Vi ønsker å spille fotball på vår måte. Det blir en klassisk 4-3-3 med noen faste oppspillsmønster bakfra. Så er det innimellom sånn at kampene ikke blir helt som vi ønsker, men grunnmuren vår står fast både defensivt og offensivt, sier Vegard Fiske.

– Ærefult oppdrag

Han legger ikke skjul på at han er stolt over å bære kapteinsbindet når de går ut til serieåpning fredag.
– Det er et ekstra ansvar, men jeg liker det. Det å få være kaptein i Obos-ligaen er et ærefullt oppdrag.
– Hva er det viktigste bidraget ditt som kaptein?
– Først og fremst å gå foran som et godt eksempel gjennom å kommunisere, ta for meg i alle duellene og dra med meg de andre guttene.

 

Les forrige sak:
Vår mening: En historisk fredag

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel onsdag 1. juli 2020

Close