-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Kan få bøter inntil 20 000 kroner for brudd på smittevernbestemmelsene

Politiet vil oftere anmelde brudd på smittevernbestemmelsene

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Politiet vil oftere anmelde brudd på smittevernbestemmelsene.

I takt med den økende koronasmitten i samfunnet kvesser Trøndelag politidistrikt knivene når det gjelder håndheving av smittevernbestemmelsene

– Politiet ønsker å forebygge smittespredning og vår tilnærming har vært at vi gir råd og veiledning ved brudd på smittevernsbestemmelsene. Med den nye smittebølgen virker det som det er mer krevende for folk å overholde regelverket, og derfor vil hovedregelen fremover være at brudd på smittevernbestemmelsene i større grad blir anmeldt, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt.

Økte kontroller

Politiet vil anmelde brudd på smittevernbestemmelsene når det gjelder aktiv smittespredning, brudd på karantene, gjentatte brudd og ikke etterfulgte pålegg. Som følge av skjerpede innreiserestriksjoner, vil det også bli økt kontrollvirksomhet ved grensene.

– Saker knyttet til brudd på smittevernbestemmelsene blir avgjort med bøter opp mot kr 20 000,- per tilfelle. Bøtene vil øke ved gjentatte brudd eller andre skjerpende omstendigheter, sier Moe, i en pressemelding.

Politiet oppfordrer alle til å bidra til å redusere smitte. Det gjør man best ved å overholde anbefalingene fra helsemyndighetene.

–  Anbefalingen fra nasjonalt hold er at vi må holde oss mest mulig hjemme og ha minst mulig sosial kontakt. Sammen kan vi forhindre at smittesituasjonen kommer ut av kontroll, sier politimesteren i Trøndelag politidistrikt

15 brudd

I Trøndelag har det siden 12. mars vært 15 saker med brudd på smittevernforskriften;

4 saker er ikke avgjort

1 er avgjort utenfor straffesak (bortvisning fra landet)

10 er henlagt

Les forrige sak:
Prosjektleder Toralf Pedersen er glad for at kommunen har satt av penger til klubben og skytesporten. (Arkivfoto)
– Midt i blinken

Toralf Pedersen er glad for at kommunen har satt av penger til ny skytehall

Close