10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Kan gå mot løsning for komplisert byggeprosjekt

Utbyggerne går med på å justere planene

13. april sa formannskapet enstemmig ja. 27. april skal kommunestyret behandle reguleringsplanen for Frosta Brygge. (Illustrasjon: Saksfremlegg Frosta kommune). 13. april sa formannskapet enstemmig ja. 27. april skal kommunestyret behandle reguleringsplanen for Frosta Brygge. (Illustrasjon: Saksfremlegg Frosta kommune).

Muntlig informasjon om at utbyggerne vil gjøre som Statsforvalteren krevde førte til at reguleringsplan for Frosta Brygge ble enstemmig vedtatt av formannskapet på Frosta.

Statsforvalteren kom med innsigelse til utbyggerne Vidar Riseth og Terje Viken sin reviderte reguleringsplan datert 25. mars. Der sto det at 12 dobbeltrom med egne bad var planlagt. Innsigelsen lød på at minimum 15 dobbeltrom må bygges.

I formannskapet sitt møte 13. april ble det muntlig informert om at utbyggerne vil innfri kravet om 15 dobbeltrom. Med det vil innsigelsen bli fjernet, og reguleringsplanen for Frosta Brygge kan bli formelt riktig vedtatt. Den enstemmige innstillingen fra formannskapet skal kommunestyret behandle 27. april. Vedtas innstillingen er planfloken omkring Frosta Brygge løst.

– Krevende problemløsning

– Jeg er glad for enstemmig innstilling til kommunestyret om å vedta reguleringsplanen, sier kommunedirektør Endre Skjervø.

Han sier det har vært en krevende prosess frem til enstemmig innstilling.

Da Endre Skjervø startet i jobben som kommunedirektør på Frosta var planfloken omkring Frosta Brygge en av sakene han sa han ville prioritere å rydde opp i. Nå kan kommunestyret vedta, og da vil ryddejobben bli fullført!

 Ikke riktig vedtatt

Bakgrunnen for det som ble en planfloke var at innsigelse fra Fylkesmannen til den første reguleringsplanen for Frosta Brygge ikke ble behandlet slik at planen ble riktig vedtatt, og ikke gyldig. Med bakgrunn i den ikke gyldige planen ble det så gitt byggetillatelser som det ikke var riktig vedtatt plangrunnlag for. Sentralt i den opprinnelige reguleringsplanen var å bygge hotell. Det ble aldri bygd. I stedet ble området opparbeidet, og hytter bygd.

Servering og sti

I stedet for hotell skal nå 15 dobbeltrom med bad og restaurant bygges. I tillegg skal det legges til rette for at alle kan ta turen innom Frosta Brygge.

10 båtplasser skal være gjesteplasser, Frostastien skal gå gjennom området, det skal bli toaletter for alle, og legges til rette for fellestilbud i tillegg til at det skal bygges hytter. De 15 rommene skal sammen med innleide hytter bli overnattingstilbud for folk flest ved Frosta Brygge.

– Med reguleringsplanforslaget formannskapet vedtok enstemmig vil det bli et anlegg med gode tilbud til mange, sier kommunedirektør Endre Skjervø på Frosta.

Les forrige sak:
Tosifrede temperaturer i helga – Kortvarig varme før snøbyger neste uke

- Å nyte varmen mens det varer er et godt tips, sier meteorologen

Close