10 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

Karen lærer seg å bli ordfører

9. klassingen følger Ivar Vigdenes overalt denne uka

GÅR I LÆRE: Karen Brustad Moe har en litt annen utplasseringsjobb enn de andre 9. klassingene ettersom hun følger ordfører Ivar Vigdenes overalt denne uka. (Foto: Bjørn Helge Larsen) GÅR I LÆRE: Karen Brustad Moe har en litt annen utplasseringsjobb enn de andre 9. klassingene ettersom hun følger ordfører Ivar Vigdenes overalt denne uka. (Foto: Bjørn Helge Larsen)

Ordfører Ivar Vigdenes har med seg en «lærling» denne uka. Karen Brustad Moe har nemlig sin utplasseringsuke fra 9. klasse hos ordføreren.

Ordførerens kalender er temmelig fullpakket de fleste ukene. Denne uka er intet unntak, – kanskje til og med litt mer hektisk enn «normalt. Det gjør at 9. klassingen Karen Brustad Moe fra Spongdal skole virkelig får kjenne på livet som ordfører.

– Skal du bli ordfører når du blir stor kanskje?

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Jeg vet ikke, men det ser temmelig fullpakket ut å være det, sier Brustad Moe, som har politiske gener så det holder i familien. Mamma heter nemlig Anna Ceselie Brustad Moe og pappa er Ola Borten Moe.

Så langt har hun fulgt hakk i hæl på Ivar Vigdenes rundt om i Stjørdal både mandag og tirsdag. Onsdag kommer ett av ukens høydepunkt for 14-åringen.

– Da skal vi på Equinor hvor det er åpen dag for 100 9. klassinger. Det blir spennende, sier Brustad Moe, som også har torsdag og fredag temmelig stramt belagt.

– Torsdag skal jeg være med når grunnsteinen til ny skole i Hegra legges ned, og så skal vi gå i parade under Kulturafestivalen. Fredag er det møte med operasjefen og åpning av hørselssentral, ramser Karen Brustad Moe opp fra kalenderen.

At det er hektisk å være ordfører hadde hun regnet med.

– Det er omtrent som jeg tenkte meg på forhånd, sier Karen Brustad Moe.

– Og ordføreren tar seg vel godt av deg?

– Å ja da, Ivar er grei ja, sier ordføreraspiranten.

Les forrige sak:
Ole Vig videregående skole skal ha ny rektor. Elleve har søkt på stillingen. (Foto: Jonas Røkke Bender)
Ti vil bli ny Ole Vig-rektor

Fem kvinner og fem menn på søkerlisten som du ser her!

Close