8 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Kåret til årets lokalradio

|| Redaktør Andreas Reitan (t.h.) og redaksjonssjef Per Magne Moan var stolte mottakere av prisen som årets lokalradio. (Foto: Berit Kleven)||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Lokalradioen for Selbu og Tydal, som nå har vokst i alle retninger, ble tildelt utmerkelsen årets lokalradio under «Prix Radio» som er radioens Oscar-kveld i Norge. 

Fem radiostasjoner fra hele landet var nominert til prisen, som altså endte hos redaktør Andreas Reitan og hans stab. Her er juryens begrunnelse:

«Årets lokalradio har en sterk posisjon i sitt nedslagsfelt. Suksessoppskriften er folkelig og variert innhold, med stor grad av lokal tilstedeværelse.

Lokalradioen er en fremmer for lokal identitet og kultur, og har inntatt en aktiv rolle som samlingspunkt for befolkningen i dekningsområdet.

Aldri tidligere har en lokal radiostasjon hatt så stor daglig oppslutning i sitt nedslagsfelt som årets prisvinner. Stasjonen knuser alle tidligere rekorder og alle nasjonale radioaktører, når nærmere halvparten av alle innbyggere lytter til radiokanalen – hver dag.

Coop Storlien artikkelnivå

Årets lokalradio var tidlig på banen for å adoptere ny digital kringkastingsteknologi og disponerer i dag Norges største og mest avanserte lokale DAB-nett. I løpet av det siste året har radiostasjonen utvidet sitt dekningsområde fra 12 tusen til et potensiale på over 270 tusen.

Årets prisvinner er «bygderadioen» som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradiobransjen.»

Les forrige sak:
||
Tre menn bortvist fra sentrum

  Først, før midnatt, ble to menn i 20-årene sendt bort […]

Close