17 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Karin (20) sang seg inn i ett av verdens beste kor

– Det er tøft, seriøst og veldig artig å få være en del av Cantus

OPPLEVELSER FOR LIVET: Karin Myran har en sangstemme god nok for Cantus. Det gjør at hun får være med på massevis av store opplevelser.

Grytidlig tirsdag satte Karin Myran og hennes 29 medsangere i Cantus seg på flyet til Japan. 20-åringen fra Stjørdal er ferskeste stemme i det verdenskjente Trondheims-koret.

Tre konserter Tokyo og Osaka i Japan står på programmet den neste uka for Karin Myran (20). Det bare få dager etter at hun og de 29 andre sangerne i Cantus var å se i TV-programmet Lindmo. Opplevelsene står bokstavelig talt i kø for Myran.
– Det er ganske så stort å være med, sier den yngste stemmen i Cantus.

Mamma sto bak

Det var mamma som tipset Karin Myran om at Cantus skulle ha audition. Koret skulle ha fire nye stemmer, og Myran ble en av disse. I løpet av tre hektiske måneder har det virkelig gått slag i slag.
– I tillegg til Japan og Lindmo er kanskje det aller største at vi har sunget inn musikk til Disney-filmen «Frost 2» sammen med Frode Fjellheim. Akkurat det tror jeg ikke mange forstår hvor stort er, sier Karin Myran. Japan-turneen er for øvrig også i samarbeid med Fjellheim.

Vil videre

Karin Myran kombinerer sangerlivet i Cantus med litt jobbing ved skolefritidsordningen ved Skatval skole. Det etter at hun har gått musikklinjen ved Ole Vig videregående skole og ett år ved Follo folkehøgskole. Hun har også veien videre klar.
– Jeg skal søke på musikkteaterhøgskolen i Oslo, og håper jeg får plass der fra neste høst. Det er kult å oppleve Cantus og få være en del av det, men jeg vil enda videre, sier andresopran Myran.
Drømmen er store musikalscener.
– Jentedrømmen, sikkert helt fra jeg var 3-4 år har vært å opptre på Broadway i en av de store musikalene. Hjemme hos oss var det «Moulin Rouge» og «Chicago» som var det store. Og «Mamma Mia» så jeg åtte ganger på kino, i tillegg til mange ganger hjemme, sier Karin Myran.
Hun har vokst opp med sang, musikk og dans, og særlig pappa Kjell Myran har vært en stor musikalsk inspirasjon for datteren.
– Når vi fikk ha med oss favorittmusikk i barnehagen kom de andre med barnemusikk, – jeg hadde med meg Queen, sier Karin Myran og smiler.

Født for sent

Hun tror kanskje at hun er født noen tiår for seint, for Myran elsker musikken til Frank Sinatra, til Michael Jackson og det meste annet fra 1960-tallet og fram til 1990-årene.
– Det er mamma som er mest oppdatert på den nyeste musikken hjemme. Jeg liker det som er litt gammelt, sier Karin Myran.
Men nå er det Cantus som gjelder. Ei drøy uke i Japan blir avløst av julekonserter i hjemlandet. Først er det Luciamorgen-konsert i Vår Frue kirke i Trondheim 13. desember. Deretter skal de ha tre konserter der de synger det meste av materialet fra julealbumet «Fryd» som de ga ut tidligere i år. 14. desember synger de i Stangvik kyrkje i Surnadal og 15. desember har de to konserter i Lademoen kirke.
– Det er krevende å synge i Cantus. Det er virkelig proft, sier Karin Myran.

Tydelige krav

Hver mandag kveld er det øvelse, og før konserter er det ofte ekstra øvelser. Det å hevde seg blant verdens beste kor krever virkelig sin dame, og det liker Karin Myran.
– Dirigenten vår, Tove Ramlo-Ystad, er skikkelig flink og stiller tydelig krav og gir klare og konstruktive tilbakemeldinger. Det er tøft, seriøst og veldig artig å få være en del av Cantus, sier Karin Myran.
Og bare for å understreke nivået; Cantus vant i 2018 klassen «dame kammerkor» i World Choir Games avholdt i Sør-Afrika.

 

Les forrige sak:
254 husstander uten strøm

Håper feilen er utbedret søndag klokka 9

Close