0 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Kirken fyller 120 år – og nå blir det fest

Paul Arne Røkke (f.v.), Anne Grethe Aune, Bjørn Ludvig Mæhre, Birte Gresseth, Karl Morten Steinvik, Sigurd Larsen, Sigrid Bjørnelv, Åse Fiskvik og Anne Kristin Heimstad ser frem til 120-årsfeiring. Paul Arne Røkke (f.v.), Anne Grethe Aune, Bjørn Ludvig Mæhre, Birte Gresseth, Karl Morten Steinvik, Sigurd Larsen, Sigrid Bjørnelv, Åse Fiskvik og Anne Kristin Heimstad ser frem til 120-årsfeiring.

Det er 120 år siden Skatval kirke reiste seg fra jordskorpa, og i den anledning inviterer kirken inn til full aktivitetshelg.

– Jeg tror folk ser frem til å møtes igjen, sier Birte Andersen Gresseth, sokneprest i Skatval kirke.

Førstkommende helg, fredag 24. til søndag 26. september inviterer Skatval menighetsråd inn til en helg fullspekket med aktivitet.

–  Fredag blir det allsang i kirken og Viggo Valle kommer for å være konferansier. Det blir lokal sang og musikkrefter, forklarer Gresseth.

Pilegrimsvandring

Lørdag er det duket for pilegrimsvandring og jubileumsgudstjeneste søndag klokken 11.00 med Skatval hornmusikklag. Pilegrimsvandringen er et samarbeid med Skatval historielag, Skatval bygdekvinnelag og Trimgruppa IL Fram som stiller med 100 eksklusive trimpoeng.

–  Vi skal følge den gamle pilegrimsleden fra Auran til Steinvikholmen. Der blir det en kort pilegrimsvandring for de yngste, i tillegg til matutsalg, sier hun videre.

Utfordrende tid for kirken

Gresseth tror flere nå ser frem til å møtes etter et år som har vært tøft, også for kirken.

– Det er klart det har vært utfordrende hvor kirken har vært nedstengt i perioder. Det har gått utover gudstjenester, dåp, konfirmasjon og begravelser. Nå gleder vi oss til å kunne fylle opp igjen, selv om vi må forholde oss til meteren, forteller hun.

Sist gang kirken sto for en lignende feiring antar soknepresten må ha vært rundt 100-årsjubileumet.

– Kirken har eksistert i 120 år, og det må feires. Det er også fint å få til en liten gjenåpningsfest etter året som har vært. Det ser vi frem til og vi håper folk ønsker å delta, sier hun videre.

Les forrige sak:
Politiet i væpnet aksjon på privat adresse: – Forsvant ut døra og hentet ei øks

Close