12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Kite-kurs på Patrusli Gård

Det er økende interesse for denne vinter- og sommersporten i Trøndelag. Mye kiting skal foregå i Stugudal denne helga.

 

De befrakter seg selv over fjell og på islagte vann. Noen praktiserer også kiting på fjorden året gjennom. Nå blir det nytt kurs i Tydal med base på Patrusli Gård ved bredden av den islagte Stuggusjøen. Så langt har ikke arrangørene det eksakte antall påmeldte klart, men hyttene fylles raskt opp med tilhengere av denne skjermsporten.

 

Det er Best Fiske og Patrusli Gård som sammen arrangerer dette kite-treffet 15.- 17.mars i Tydal. Her kan nybegynnere og viderekomne delta hele helga. Vi legger opp til et low-cost arrangement med fokus på mye kiting blandet med det sosiale. Det blir anledning til å teste ut flere typer kiting-utstyr, og nybegynnerkurs tilbys så langt værforholdene tillater det, sier Kurt Erlend Albertsen hos Best Fiske. Samme helg starter rundt 10 kitere på en selv-arrangert tur fra Jämtland og Getryggen ved Snasen og Storulvån Fjellstasjon. Ved gode nok værforhold vil disse kite over Sylene ned til Nedalshytta og videre over Nesjøen til Patrusli Gård. Dette arrangementet inngår ikke i helgetreffet på Patrusli, og deltakerne her må beherske sporten godt med såkalt «gusty» forhold og ha lært avstand fra høyspent på minst 250 meter.   

 

Coop Storlien artikkelnivå

For de som skal være med på treffet eller skal på kurs og ankommer Patrusli Gård, blir det mulighet til å låne utstyr som hjelm, ski og kite-skjermer understreker Albertsen.

Les forrige sak:
På landstoppen i antall fosterhjem

  Det melder Selbyggen. - God skole og barnehage samt at […]

Close