9 °C Stjordal, NO
20/01/2020

Kjempeglad for prisen – skuffet over trakasseringshumoren

– I år er jeg rett og slett skuffet over at en del innslag med den type humor fikk plass på festivalen

Terje Stamnes fikk pris for beste monolog med "Visning". Revyveteranen er veldig stolt over prisen, men liker ikke at underbuksehumoren fikk så stor plass under festivalen. (Foto: Tor Ivar Viken/Norsk Revyfestival) Terje Stamnes fikk pris for beste monolog med «Visning». Revyveteranen er veldig stolt over prisen, men liker ikke at underbuksehumoren fikk så stor plass under festivalen. (Foto: Tor Ivar Viken/Norsk Revyfestival)
Åpent Hus Høy

– Det er ikke så rart at humor-Norge for øvrig synes at dette blir noe annenrangs.

Terje Stamnes er strålende fornøyd og superstolt over å ha fått prisen for beste monolog under NM i revy på Høylandet.

– Helt fantastisk. Jeg hadde et håp, men det er så vanskelig å si på forhånd hva som funker. Du må treffe juryen på tre personer for å vinne en pris, sier revyveteranen fra Skatval.

Det er tolv år siden han vant sin forrige pris på Høylandet. Nå skal det fjerde premiediplomet opp på veggen hjemme, og det er han stolt over.

– Å få den kreden som juryen gir i sin begrunnelse er stort. Jeg er veldig stolt av å være en del av de som fikk pris uten å trampe på noen. I begrunnelsen skriver juryen at teksten startet med å briljere innen hentydningens kunst. Det varmer, sier Terje Stamnes.

Siden 1995 har Terje Stamnes vært mer eller mindre fast innslag under NM i revy på Høylandet. Han er lei seg over at underbuksehumoren fikk så stor plass i år. Revyveteranen synes dette er ett steg tilbake for revyen som sjanger.

– Det har vært jobbet bevisst med å ta vekk underbuksehumoren og trakasseringen i revyinnslagene. I år er jeg rett og slett skuffet over at en del innslag med den type humor fikk plass på festivalen, sier Stamnes.

Han er fornøyd med at debatten kommer opp i etterkant av festivalen, og er redd for at revy som sjanger blir stemplet som underbuksehumor igjen.

– Det er ikke så rart at humor-Norge for øvrig synes at dette blir noe annenrangs. Dessverre, sier Terje Stamnes.

Selv sto han helt alene på scenen i rollen som Siv Ligne Savarnete. Det var ingen tvil om hvem og hva monologen handlet om, men Stamnes er opptatt av å oppholde seg på rett side av den vanskelige balansegangen.

– Jeg kommer ikke med et eneste skjevt ord i teksten i det hele tatt. Jeg tror faktisk at dette ble et revynummer som hun de fleste tror dette handler om ikke vil synes er ubehagelig en gang, sier Terje Stamnes.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Optimistisk syklist var ikke på ville veier likevel

Turist klarer ikke å holde farten oppe

Close