-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Kjøpte bygget hvor han startet mekanikerkarrieren som 13-åring

Jarle Nilsen har arbeidet med bil hele livet. Nå er han på flyttefot med sitt nye selskap Hell Bilservice AS, som har fått husrom i det gamle verkstedbygget til Hell Carservice. Jarle Nilsen har arbeidet med bil hele livet. Nå er han på flyttefot med sitt nye selskap Hell Bilservice AS, som har fått husrom i det gamle verkstedbygget til Hell Carservice.

Nærmere ett år med tomme lokaler er over og ny eier på vei inn i verkstedbygget på Hell. Her tar Jarle Nilsen med seg sitt nye selskap og satser for fullt på bilverksted.

Etter at selskapet Hell Carservice, som var en del av Automester-kjeden, ble slått konkurs i Inntrøndelag tingrett i juli 2020 har lokalene vært ledige i over ett år.

Bygget ble til slutt lagt ut for salg til ni millioner kroner, og kjøpt opp av stjørdalingen Jarle Nilsen.

– Jeg fikk en telefon fra huseieren her om at bygget lå ut for salg, og at det var kommet inn et bud. Hvis jeg kunne betale det samme som budet han hadde fått, skulle jeg få det. Da begynte systemet å gå, og jeg ønsket veldig å komme tilbake, sier han.

Bygget ble til slutt solgt for åtte millioner kroner.

Et helt liv med bil

Nilsen er oppvokst like i nærheten av verkstedbygget han nylig har kjøpt, og hvor han begynte sin mekanikerkarriere allerede i 13-årsalderen.

– Etter skolen syklet jeg til verkstedet som lå 200 meter bort i veien her. Over tid blir man kjent med folk og opparbeider seg en kundemasse, og det er en av grunnene til at jeg nå vil starte her, forklarer han.

Jarle Nilsen (t.h.) har nylig ansatt to mekanikere. En av dem er Paal Morten Berg. Målet er at de skal være fem ansatte på bygget til desember.
Jarle Nilsen (t.h.) har nylig ansatt to mekanikere. En av dem er Paal Morten Berg. Målet er at de skal være fem ansatte på bygget til desember.

I hele sitt liv har Jarle Nilsen arbeidet med bil. I 1998 startet han hos Shell på Hell, hvor han ble værende i 22 år. Nilsen har i tillegg drevet sitt eget selskap, Værnes bilverksted i 16 år.

– Vianor kjøpte til slutt selskapet, og jeg ble værende der i seks år frem til nå, sier han videre.

Nytt bilverksted

Det er en måned siden han startet opp selskapet Hell Bilverksted AS, som nå flytter inn i det gamle Hell Carservice-bygget som befinner seg få meter fra jernbanestasjonen på Hell.

– Bygget passer midt i blinken. Det var pusset opp her på forhånd, og det ble veldig bra. Her skal vi drive bilverksted med EU-kontroll, service og reparasjon, forklarer Nilsen.

Selv om det i dag eksisterer flere slike tilbud i Stjørdal, frykter ikke stjørdalingen litt konkurranse.

– Jeg er ikke nervøs av den grunn, for jeg har en del erfaring og det har jeg tatt med meg. Målet og håpet er å kunne pleie kundemassen jeg har opparbeidet meg videre. På denne siden av Stjørdal bor det mange, så potensialet er der, sier han.

Midt i ansettelser

Før fullstendig åpning er det imidlertid mye som skal på plass. Samarbeidspartneren Autoexperten har fått i oppdrag å sørge for at både logo og farger skal være på stell.

– Målet var å åpne allerede i starten av november, men nå satser vi på åpning til 1. desember. Frem til den tid håper jeg å få på plass litt flere folk, forklarer Nilsen.

Nylig har han vært igjennom flere ansettelser og hittil har han ansatt to mekanikere på hver sin fullstilling. Til åpningsdagen ønsker han å få ansatt to personer til.

– Det har kommet inn en god del jobbsøknader, og flere venter svar enda. Ellers er jeg spent selv, og jeg synes det er en bra start at folk kommer innom før jeg i det hele tatt har åpnet. Flere ringer og vil komme, bakgården er full og det synes jeg er veldig bra, sier han avslutningsvis.

Les forrige sak:
Mann i 80-årene kjørt til legevakt etter utforkjøring

Close