1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Kjøpte firma som 25-åring: – Det ble dyrt, men det var verdt det

Erik Hagen (t.v.) og Stian Selvåg har nesten nedbetalt firmaet de kjøpte for fem år siden. Nå blir neste mål å kjøpe egen tomt, og gå til innkjøp av bil. På sikt håper de å ansette enda flere. Erik Hagen (t.v.) og Stian Selvåg har nesten nedbetalt firmaet de kjøpte for fem år siden. Nå blir neste mål å kjøpe egen tomt, og gå til innkjøp av bil. På sikt håper de å ansette enda flere.

Stian Selvåg var bare 25 år gammel da han sammen med makker Erik Hagen kjøpte opp en bedrift og startet virksomheten Blikkenslager Selvåg & Hagen AS.

– Vi ville skape et godt arbeidsmiljø, og være gode ledere, forteller daglig leder Stian Selvåg (30).

Selvåg og Erik Hagen (39) startet firma Blikkenslager Selvåg & Hagen AS i desember 2016, etter at de fikk muligheten til å kjøpe firmaet av Viggo Lorvik. I dag har firmaet vært i drift i fem år, og har til sammen tre ansatte.

– Det lå i kortene at Stian skulle kjøpe firmaet. Vi møtte raskt på utfordringer i forhold til finansiering, da bankene ikke var så medgjørlige til å finansiere kjøp av en bedrift, forklarer medeier og makker Hagen.

Lærte underveis

Selvåg var bare 25 år da han og Hagen tok over blikkenslagerbedriften, og ingen av de to hadde ledererfaring fra tidligere.

– Det var egentlig ikke så mye å sette seg inn i, det var mer satsingen. Vi måtte gå inn med private investeringer; det ble dyrt, men det var verdt det, forteller de.

I løpet av de fem årene selskapet har vært i drift, har de gjort seg noen nye erfaringer.

– Vi har funnet ut at personalansvar er ganske krevende, og vi holder igjen litt før vi ansetter flere. Nå er vi inne i en god flyt, og firmaet vi kjøpte er så å si nedbetalt, smiler de.

Da Stian Selvåg (i midten) og Erik Hagen (t.h.) kjøpte sin gamle sjefs virksomhet, og etablerte Blikkenslager Selvåg & Hagen AS i 2016, var målet å skape et godt arbeidsmiljø og være gode ledere. Jørn Melvold (t.v.) ble med på laget i 2018.
Da Stian Selvåg (i midten) og Erik Hagen (t.h.) kjøpte sin gamle sjefs virksomhet, og etablerte Blikkenslager Selvåg & Hagen AS i 2016, var målet å skape et godt arbeidsmiljø og være gode ledere. Jørn Melvold (t.v.) ble med på laget i 2018.
Krevende yrke

Selvåg skulle egentlig bli rørlegger, men ble oppmerksom på blikkenslageryrket etter en yrkesmesse. Etter å ha jobbet som blikkenslager under utplassering, var han «solgt». Hagen jobbet opprinnelig med ventilasjon, men ble leid ut til samme firma som Selvåg jobbet for, og fattet raskt interesse for yrket.

– Det er et yrke med mye variasjon, vi gjør noe nytt hele tiden, og vi lærer noe nytt hele tiden. Du får brukt kreativiteten din, og det er ingen begrensninger, forteller Hagen.

De fremstiller tynne plater av ulike metaller i alle mulige former, og driver med alt fra beslag til båndtekking. Sistnevnte er en spesiell type tak som har lang levetid.

Positiv pandemieffekt

– Vi har et lite luksusproblem, og det er at vi har mer enn nok arbeid. Det har ført til mange overtidskvelder, helt fra vi startet til nå, forteller Selvåg.

De begge presiserer at de trives i rollen 100 prosent, men at dagene til tider blir lange.

– Fra desember i fjor til mars i år, var oppdragsmengden stor. Nå er det noe bedre, men det ligger mye ansvar på få personer, forteller Hagen.

Pandemien har i motsetning til mange andre bransjer båret frukter for duoen.

– Koronaen har bidratt til å gi oss mer arbeid, uten tvil. Folk skulle pusse opp, og alle skulle ha vindskibeslag på taket.

Nye mål

Hagen og Selvåg har snart betalt ned firmaet de kjøpte for fem år siden. Det har de klart ved å legge stort sett alt av inntjeninger inn i virksomheten.

– Vi har ikke hatt normal lønn før nå, for alt har gått til firmaet. Vår første ansatte, Jørn Melvold, ble med på laget i 2018. Han er en fullverdig blikkenslager, sier Hagen.

Nå er planene for fremtiden å spare til å sette opp nytt bygg, og gå til innkjøp av ny bil. Lokalene de leier i dag begynner å bli for små.

– Det er dyrt for en liten bedrift å leie store lokaler. Nå skal vi forsøke å bygge oss opp, slik at vi kan kjøpe en egnet tomt. Det er det neste målet. Deretter håper vi å kunne ansette flere, forteller Selvåg.

De forteller at de er spesielt interesserte i lærlinger, slik at de kan forme fremtidige ansatte selv.

– Det er vanskelig å finne lærlinger i vårt fag. Det er en bratt og lang læringskurve til fagbrevet, og veien etter er kanskje lengre. Men vi tar gjerne imot de som vil prøve seg, smiler de.

Vi vil med jevne mellomrom presentere unge bedriftsledere i Værnesregionen. Har du forslag til aktuelle kandidater, så tips oss gjerne på: tips@s-n.no

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Rykket ut etter melding om røyk fra boligbygg

Close