13 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Kjørte 45 mil mens hun var ruset

Stanset i Stjørdal da hun var på tur fra Minnesund til Trøndelag

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen i 60-årene hadde kjørt helt fra Minnesund da hun ble stanset av politiet i Stjørdal sentrum en april-natt i fjor. Et vitne observerte kvinnens kjøreatferd fra Helltunnelen til Stjørdal sentrum og meldte fra til politiet om at bilen hun førte både vinglet og kjørte med varierende hastighet på strekningen.

Politiet forsøkte å stanse bilen ved bruk av blålys, men føreren stanset ikke. Da hun kjørte inn på en bensinstasjon i Stjørdal sentrum fikk politiet kontakt med kvinnen.

– Tiltalte har først i avhør hos politiet forklart at hun inntok en Centyl forut for kjøring. Tiltalte har deretter til lagmannsretten og til tingretten fortalt at hun tok Sobril forut for kjøring. Tiltalte har i retten fortalt at hun har resept på 1 tablett Sobril på kvelden ved behov, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Blodprøver tatt av kvinnen etter at hun ble stanset av politiet i Stjørdal viste en konsentrasjon i blodet som tilsvarer en promille på omlag 1,2. Kvinnen, som skulle kjøre fra Minnesund til Inderøy, den aktuelle dagen og natta ble dømt til fengsel i 30 dager og en bot på 27.000 kroner. I tillegg er hun fratatt førerkortet i to år.

 

Les forrige sak:
Kathrine Harsem måtte se seg slått ut i semifinalen under NM-sprinten hjemme i Grova.
Bom stopp i semifinalen

Harsem røk ut før sprintfinalen på hjemmebane

Close