4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Kjørte forbi sivil politibil – ble målt til 162 km/t

Politibetjent mente at bilen farten var helt oppe i 180

(Illustrasjonsfoto)

En mann i 20-årene fra Værnesregionen anket en fartsdom til lagmannsretten, men de forkastet anken. Anledningen var at den unge mannen ei juli-natt i fjor ble målt til å ha kjørt 162 km/t i gjennomsnitt over en 1959 meter lang strekning i en 90-sone på E6.

Mannen ble dømt til fengsel i 21 dager av tingretten, og anket dommen. I lagmannsretten forklarte han at han nådde igjen en bil på E6-strekningen mellom Åsen og Levanger denne natta. Mannen forklarte at denne bilen kjørte under fartsgrensen og han kjørte forbi.

– Bilen han hadde passert, viste seg å være en sivil politibil. Den la seg rett bak mannens bil, og han ble stanset etter hvert. Politiet opplyste ham om at han hadde kjørt for fort, men sa ikke hvor
fort han hadde kjørt. Lagmannsretten utelukker imidlertid forklaringen om at han i høyden kjørte i 130 km/t og legger i stedet politiets måleresultat til grunn, heter det i dommen fra Frostating lagmannsrett.

Fartsmålingen viste en strekning på 1959 meter, mens en kontrollmåling målte strekningen til 2017 meter. Det betyr at sikkerhetsmarginen er på 58 meter, noe som er 38 meter lenger enn kravet. En av politibetjentene som befant seg i den sivile politibilen så på bilens fartsmåler mens gjennomsnittsmålingen foregikk.

– Han merket seg at de tidvis kjørte langt fortere enn gjennomsnittsfartsmålingen og at de på et tidspunkt var oppe i 180 km/t, skriver lagmannsretten i dommen.

Anken ble altså forkastet slik at dommen fra Inntrøndelag tingrett blir stående. Det betyr 21 dagers ubetinget fengsel, 2000 kroner å betale i saksomkostninger og 18 måneder der mannen ikke får føre førerkortpliktig motorvogn.

 

Les forrige sak:
Delte ut storgevinst i radiobingo

- Å herregud, det hørtes deilig ut

Close