6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Kjørte i fylla for å kjøpe sigaretter

Mister retten til å kjøre bil for alltid

(Illustrasjonsfoto)

Malvik-mannen i 60-årene var godt beruset da han kjørte hjemmefra og til butikken en onsdagskveld i februar i år. I retten forklarte han at han kjørte for å kjøpe sigaretter, og deretter rett hjem igjen. Mannen erkjente at han ikke hadde gyldig førerkort, men benektet i retten at han var beruset da han kjørte til butikken. Han forklarte at hadde drukket en dram med 60 prosent vodka, cola og vann umiddelbart etter kjøreturen, og idet politiet kom på døren hans. Da politiet tok en alkometertest av mannen viste den 1,4 i promille. Blodprøve tatt ytterligere en time senere viste en promille på 1,86.

– Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring, og finner bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte var påvirket av alkohol da han kjørte bilen. I bevisvurderingen legger retten særlig vekt på at retten mener det er helt usannsynlig at tiltalte, ved å drikke litt over en vodkadrink omkring klokka 19.00, skal ha rukket å få en promille på omtrent 1,4 innen cirka klokka 1915, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett..

Snekker’n Boligmesse

Retten legger også stor vekt på et vitne som sto bak mannen i kassakøen på Bunnpris. Vedkommende reagerte på at tiltalte luktet sterkt av alkohol og framsto sterkt beruset, i følge dommen. Da vitnet så at mannen satte seg inn i førersetet på en bil og kjørte av gårde valgte han å følge etter, ta bilde av bilen og varsle politiet.

Rimelig tvil kom tiltalte til gode, og det gjorde at retten gjorde et lite fradrag på promillen, men de finner bevist utover enhver rimelig tvil at mannen i 60-årene hadde en promille på minst 1,3 da han kjørte til og fra butikken.

Mannen er tidligere straffet for tilsvarende forhold, noe som vektlegges i skjerpende retning, både i straffeutmåling og hvor lenge mannen skal bli uten førerkort. En enstemmig dom endte med retten dømte ham fil fengsel i 24 dager, en bot på 42.000 kroner og at han fradømmes retten til å kjøre motorvogn for alltid.

 

Les forrige sak:
Det blir ikke bygging av kraftverk i Prestfossan i Garbergelva. (Foto: Naturvernforbundet)
Sier nei til bygging av kraftverk

Jubel hos Naturvernforbundet etter at departementet sa nei

Close