9 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Kjørte med 2,15 i promille og var voldelig

|| Illustrasjonsfoto||

Den skjebnessvangre novemberkvelden i fjor startet med at stjørdalsmannen kranglet med kona. Mannen skal ha funnet fram et par øl og helflaske brennevin. Da mannen nylig forklarte seg i tingretten husket han ikke noen av hendelsene før han våknet på politiets glattcelle dagen etter.

Like før midnatt denne novemberkvelden fikk politiet inn melding om mulig promillekjøring og en livløs person i bilen. Et vitne hadde kjørt etter bilen, som hadde vinglet noe, på E6 før mannen stanset midt på E6. Vitnet gikk da til den stillestående bilen og fant mannen i førersetet, tydelig beruset og vanskelig å få kontakt med.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og det var i denne sammenhengen at mannen slo til en ambulansesjåfør. I kjølvannet av dette kom også mannen med trusler mot en av polititjenestemennene som var på stedet.

Den berusede mannen ble fraktet til Trondheim der en legestudent ble innkalt for å ta blodprøve av ham. Mannen var motvillig til dette og tok tak i legestudentens arm og holdt den i et par sekunder. Dette gjorde at det ble besluttet å ta blodprøve fra mannens fot. Det var i forbindelse med dette at mannen sparket og truet en av polititjenestemennene. Blodprøven ble tatt mens mannen ble holdt av fire politibetjenter. Resultatet av blodprøven, som ble tatt mer enn to timer etter at han ble stoppet av politiet, viste en promille på 2,15.

Coop Storlien artikkelnivå

Tiltalte erkjente i retten straffeskyld for både trusler og vold mot offentlige tjenestemenn og for kjøring i påvirket tilstand. Han erkjente ikke straffeskyld for slaget mot ambulansesjåføren.

Retten mente imidlertid at mannen også skulle dømmes for dette forholdet. Når straffen skulle fastsettes virket det skjerpende at mannen hadde en så høy promille som minst 2,15 da han kjørte bil, og at kjøringen foregikk på en godt trafikkert vei som E6. I formildende retning viser retten til at mannen har erkjent de faktiske forhold om promillekjøring, vold mot en legestudent som jobbet for politiet og for vold og trusler mot polititjenestemannen.

Stjørdalsmannen ble dømt til 45 dagers fengsel. Han ble også fradømt retten til å kjøre motorvogn i tre år fra hendelsestidspunktet. 

Les forrige sak:
||
Skogpenger til buldrevegg og sykkelløyper

Nord-Trøndelag turistforening har fått 5 000 kroner fra Statskog som tilskudd […]

Close