-7 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Kjørte ut av veien – påsto at han drakk alkohol etter hendelsen

Meråker-mann endret forklaring etter sakkyndig rapport

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En mann tidlig i 20-årene fra Meråker forklarte at han drakk alkohol etter at han kjørte utfor veien en mars-natt i fjor. Hendelsen skjedde i femtiden en søndagsmorgen, og blodprøve tatt av mannen fem timer senere viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 0,65 promille.

Mannens kjøretur endte med en utforkjøring i Meråker sentrum, men i sin første politiforklaring hevdet han at kun hadde drukket alkohol etter at kjøringen fant sted. Det gjorde at politiet så seg nødt til å innhente sakkyndig rapport for å vurdere siktedes påvirkningsgrad.

– Det var først etter at den sakkyndige rapporten forelå at siktede erkjente at han hadde drukket alkohol forut for kjøringen, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Den sakkyndige vurderingen konkluderer med at mannen hadde en alkoholkonsentrasjonen i blodet da kjøringen fant sted på minst 0,83 promille.

At promillekjøringen endte med utforkjøring med betydelig materielle skader telte i skjerpende retning da dommen ble avsagt. Det samme gjorde at han tidligere er fratatt førerkortet for fartsoverskridelse og at han er ilagt forelegg for uaktsomhet i trafikken.

Tingretten kom fram til at det er riktig å dømme meråkerbyggen til 28 dagers betinget fengsel og en bot på 10 000 kroner. I tillegg ble han fradømt førerretten i 18 måneder. Mannen vedtok dommen.

Les forrige sak:
Vogntog sperret 705´en

Veien åpnet etter at trailer havnet på tvers

Close