3 °C Stjørdal, NO
20/10/2019

Klappet og klart hos Blomsterpryd

Alt er på plass i gartneriet før åpningen av årets juleutsalg

Allerede har de noen av julens kranser klare. Blomsterpryd produserer sammenplantninger og kranser på løpende bånd. Tidligere Laanke Gartneri åpner torsdag 6. desember dørene til drivhus og utsalg. Fra venstre Berit Tollefsen, Tone Julseth, Guri Sveian og Nina Einan. Allerede har de noen av julens kranser klare. Blomsterpryd produserer sammenplantninger og kranser på løpende bånd. Tidligere Laanke Gartneri åpner torsdag 6. desember dørene til drivhus og utsalg. Fra venstre Berit Tollefsen, Tone Julseth, Guri Sveian og Nina Einan.

De startet opp før jul i 2017 med utsalg fra tidligere Laanke Gartneri, og nå er de i gang igjen med julens planter, dekorasjoner og gaveartikler. Alt er på plass i gartneriet i Lånke før åpning 6. desember.

Det er nye omgivelser med dekorasjoner som møter kundene når Blomsterpryd åpner før jul i Lånke. Damene er spesialister på kranser, dekorasjoner, sammenplantninger og steller godt med blomster. Etter noen måneder med ferie har de forvandlet gartneriet til en grønn oase.

– Alt av dekorasjoner, sammenplantninger og kranser lager vi i gartneriet. Det er en naturlig del av forberedelsene før åpning hos oss, sier Berit Tollefsen og Tone Julseth som har med seg de erfarne dekoratørene og kransebinderne Nina Einan og Guri Sveian. Gartneriet i Lånke har sin nye kaffekrok i retro-stil. Blant juleroser og julestjerner finner kundene også mye nytt innen dekor og gaveartikler.

De er godt forberedt før åpning i gartneriet med dekor, pyntegjenstander, kranser og planter. Tone Julseth og Berit Tollefsen ønsker velkommen til Blomsterpryd i Lånke.
De er godt forberedt før åpning i gartneriet med dekor, pyntegjenstander, kranser og planter. Tone Julseth og Berit Tollefsen ønsker velkommen til Blomsterpryd i Lånke.
– Noe for enhver smak

– Vårt fokus er rettet hovedsakelig mot tradisjonell dekor som hører denne årstiden til. Julestjernene er en tradisjonsplante og disse har vi selvfølgelig, men vi har også mye pynt, figurer, vaser og dekor. Mye av dette er også godt egnet som julegaver. Noe for enhver smak og ulike farger legger vi vekt på, sier Berit Tollefsen og Tone Julseth, som i likhet med Nina og Guri stortrives med å arbeide i gartneriet.

Huset i glass byr på det spesielle lyset og atmosfæren der også plantene trives og vokser. Gartneriets farger, kulisser og tapeter er levert fra Fargerike i Stjørdal. Interiør har også de driftige damene god kunnskap om.

– Hva etterspør kundene i førjulstiden?

Coop Storlien artikkelnivå

– Mange skal pynte i hjemmet før jul. Noen velger single julestjerner, andre skal ha sammenplantninger der julestjerne har selskap av amaryllis og svibler. Trendene kan også være i endring. Det er pårørende som skal stelle på graver som gjerne vil kjøpe kranser. Disse er håndlaget hos oss ferdig med pynt og dekor. Det er også tradisjon hos mange å henge en type julekrans på døra hjemme. I det hele tatt er mange opptatt av enten vintergrønt eller planter rundt juletider, sier Berit Tollefsen og Tone Julseth, som har fått god respons fra kundene.

– Vi har møtt mange som har etterlyst videre drift i gartneriet. Heldigvis får vi drive utsalg hos eier Rigmor Laanke som siden 1980-tallet har bygd opp lokalene her, sier Tollefsen og Julseth.

Rød farge hører julen til og hos Blomsterpryd kan kundene i år også finne julegaver blant blomster og dekorasjoner.
Rød farge hører julen til og hos Blomsterpryd kan kundene i år også finne julegaver blant blomster og dekorasjoner.
Ny drift til våren

Alle fire i gartneriet har lang erfaring som blomsterdekoratører og kransebindere. Allerede nå er damene fast bestemt på ny drift igjen med salg av sommerblomster våren 2019.

– Det vil bli et opphold hos oss etter jul, men vi åpner igjen ved påsketider neste år. Stiklinger til sommerblomster er allerede bestilt. Disse skal omplantes i potter. Vi gleder oss til den kommende sesongen med nytt liv i gartneriet, sier damene som nå er skikkelig i adventsstemning. Alle er klare til åpning torsdag 6. desember hos Blomsterpryd. Det skjer med med musikk, kaffekrok, tilbudspriser og overraskelser.

Les forrige sak:
E14 like øst for Meådal er ryddet etter at noen isklumper hadde rast ned i vegbanen. (Illustrasjonsfoto: Webkamera Statens vegvesen)
Isklumper raste ned på veien

E14 ble raskt ryddet

Close