5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Klar for å sjøsette sin selvbygde båt

Arne Jensen kjøpte tilbake båten for to år siden

Arne Jensen er ferdig med poleringen av båten, og nå skal noen fine påskedager nytes på sjøen. Arne Jensen er ferdig med poleringen av båten, og nå skal noen fine påskedager nytes på sjøen.

Arne Jensen kjøpte båten ”Lucia” som halvfabrikkant i 2001 og brukte to år på å bygge den ferdig. Tre år senere ble båten solgt, men for to år siden kjøpte han båten tilbake.

Nede på småbåthavna i Stjørdal jobber Jensen iherdig med å polere den 34 fot lange båten. Fra før er farkosten bunnsmurt, og nå skal den være klar til sjøsetting.

– Planen er å sette den ut i dag eller i morgen onsdag, forteller 69-åringen fra Stjørdal.

Brukte to år på å bygge den

I 2001 bestemte Jensen seg for å kjøpe en halvfabrikat av en båt, og selv bygge den ferdig.

– Båten ble levert her ute på brygga 13. desember i 2001. Det er Luciadagen, og kona kom frem med forslaget om at båten skulle døpes Lucia, sier Jensen.

To år senere sto båten ferdig, og de neste tre årene koste han og kona seg med å reise rundt i Trondheimsfjorden og langs kysten.

– I 2006 solgte jeg Lucia til et par i Sortland. De hadde båten i 12 år, før jeg kjøpte den tilbake for to år siden. De ville gjerne selge båten tilbake til meg, men jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha en så stor båt, sier han.

Soveplass til syv personer

Paret fra Sortland gikk ned så mye i pris at Jensen omtrent ikke kunne takke nei. Det angrer han ikke på.

– Båten har tre lugarer, og totalt kan det sove mellom seks og syv personer her hvis vi tar i bruk sofaen, forteller han.

I påsken er planen å komme seg ut på fjorden.

– Det blir ikke anledning til noen langtur, men noen småturer her i nærområdet har vi planlagt, sier Jensen, som fyller 70 år om en måned.

Det håper jubilanten blir forbigått i stillhet.

– Det er noen hjemme som trolig planlegger et eller annet, men jeg har ikke tenkt på noen feiring. Det blir vel en bløtkake, sier sprekingen.

Les forrige sak:
Arnt Otnes gleder seg til at Sifa AS flytter inn i nye produksjonslokaler om noen få uker.
Fra 19 til 38 ansatte på to år

- I 2018 bikket vi akkurat over 50 millioner kroner, sier Arnt Otnes, daglig leder i Sifa AS.

Close