15 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Klar for Energidagen

- Hjertelig velkommen til ”Energidagen” lørdag 13. august som er en del av Stjørdalsdagene, sier leder i arrangementskomitéen Hans Westerheim flankert av politisk rådgiver i OED, Ivar Vigdenes t.v. og Rolf Teigen fra Evento som er teknisk arrangør.


– I samarbeid med teknisk arrangør Evento har vi fått til et flott program der oljebransjen og tilhørende bedrifter presenterer seg for publikum. Seks selskaper deltar. Det er Statoil som kommer med eget telt, Aibel, Stena Drilling, Oddfjell Drilling, NTE og Exnor, sier Westerheim og fortsetter:

– Oljebransjen har i løpet av de siste to tiårene fått et solid fotfeste og blitt en sentral aktør i Stjørdal. Med ”Energidagen” lar vi bransjen presentere seg for publikum. Og bransjen er alltid på utkikk etter folk som med ulike kvalifikasjoner kan tenke seg å arbeide innenfor bransjen. Kanskje er det noen som lørdag møter nye muligheter?

 

– Hvordan er dagen lagt opp?

Coop Storlien artikkelnivå

– Ved siden av presentasjoner fra oljebransjen er det jevne innslag med underholdning. Allerede kl. 10.30 står Halsen Skolekorps klar for først å marsjere i gatene og senere inn på torget. Der vil ordfører Johan Arnt Elverum (Sp) ønske velkommen før han overlater ordet til olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Han foretar den offisielle åpningen og vil understreke hvilken avgjørende bransje dette er for Norge. Her ligger store utfordringer og store muligheter.

 

Etter statsrådens tale er det tid vil konferansieren introdusere sangerne Sunniva og Are som fremfører to sanger. Og da er det på tide med korpsmusikk igjen og en liten pause i underholdningen mens de fremmøtte får anledning til å besøke oljebransjen. Men kl. 13.00 presis er det tid for ”Sjefen over alle sjefer” – Asgeir Borgemoen, sier Westerheim som er veldig glad for den gode mottakelsen initiativet med ”Energidagen” har fått hos oljebransjen:

– Bransjen synes det er veldig interessant å presentere seg for ungdom som står foran valg av utdanningsløp. Her er det snakk om å presentere alle mulighetene som ligger i oljebranjen. Hvem kan tenke seg et yrke i denne retning, sier Westerheim.

 

Synliggjøre næringen

Ivar Vigdenes er politisk rådgiver for olje- og energiministeren: – En slik dag er viktig for å synliggjøre hva olje- og gassnæringa betyr i et av mange lokalsamfunn rundt omkring i hele Norge. Jeg mener det er viktig å få fram at dette er en næring som fortsatt har framtida foran seg, sier Vigdenes som er veldig glad for at olje- og energiministeren stiller opp på dette arrangementet for å fronte bransjen i Stjørdal. Det er også et signal om Stjørdals sentrale plass på oljekartet, sier han og understreker:  

– Jeg er glad for at selskapene legger så stor vekt på dette arrangementet og håper dette kan være starten på en god tradisjon som også setter ekstra farge på Stjørdalsdagene. Vi skal huske at olje- og gassnæringen er Norges viktigste næring som direkte og indirekte sysselsetter over 200.000 personer i Norge. Næringen har en avgjørende betydning for hele det norske samfunnet, sier den politiske rådgiveren som er stolt over de store sprangene i teknologiutviklingen.

 

– Jeg håper vi får se masse folk på torget kommende lørdag, sier Ivar Vigdenes som står foran en meget hektisk måned med et innholdsrikt reiseprogram i forbindelse med valgkampen. Men etterpå blir det jakt i noen dager.

 

Etter ”Sjefen over alle sjefer” vil det være oppvisning av Stjørdal Drilltropp før Jolly Jumper & Big Moe holder en minikonsert som retter oppmerksomheten mot Hell Bluesfestival og den første helga i september.


Les forrige sak:
Full fart på Trudvang

    Nå skal det blåses nytt liv i ”Trudvang” som […]

Close