17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Klare for åpning av alpint

Driftsleder Arne Magnus Størseth hos Meråker Alpinsenter måler cm snø produsert med snøkanon. Han åpner bakkene i alpinsenteret lørdag 8.desember.

 

Nå går tråkkemaskinene for fullt på både natursnø og kunstig laget snø i Kirkebyfjellet. Rundt restauranten på toppen og i løypene skal forholdene for alpint nå være bra, men aktørene gir kun denne garantien forutsatt kaldt vær og en såle av hvit snø. Driftsleder Arne Magnus Størseth har mange års erfaring med skistedet i Kirkebyfjellet som er eid av Meråker kommune med 80 prosent og Meråker Brug med 20 prosent. I dag kan utøvere av langrenn og alpint kjøre opp til toppen og starte skituren i løypene og bakkene, eller de kan benytte nye Bjørgbekktrekket i dalbunnen for å komme seg til topps i det som har blitt et moderne skianlegg.

 

– Vi har med stadige nyinvesteringer fått en fin oppgradering av anlegget i Kirkebyfjellet de siste årene. Med Bjørgbekktrekket på plass kan vi tilby lengre løypetraseer som er godt opplyste til langt utpå ettermiddager og kvelder. Meråker Alpinsenter fornyer seg hele tiden. Skiutleie-bua er blitt dobbelt så stor, og restauranten har fått et skikkelig løft siden forrige sesong, sier driftsleder Arne Magnus Størseth.

 

Tilbyr ny meny på skirestauranten

I starten av sesongen er to løyper tilknyttet hverandre med 8 kilometer og 14 kilometer. Senere i sesongen utvides tilbudet også med kuleløypa og off-pist. Mellom topp-punktet i løypene ved radiomasta på fjellet og hyttefeltet Fagerlia ligger restauranten som nå fornyes.

 

– I år har Nina Leirfall fra Kirkebyfjellet konferansesenteret i Fagerlia tatt på seg driften av restauranten vår, og Nina kan tilby en ny og fristende meny. Benker og bord er fornyet og nå står alt klart til åpning helga 8.-9. desember, sier driftssjef Størseth. En stor byggeaktivitet de siste ti årene har resultert i over 200 hytter totalt i Fagerlia området. Ski in- ski out, er derfor et satsingsområde for alpinsenteret der hyttefolket kan spenne på seg alpint- eller langrennsskiene.  Løypene har fått oppgradert lyssetting og på mørke formiddager og kvelder lyser det godt i Kirkebyfjellet for tiden.

 

– Jeg skal slå på lysene så får du se effekten, sier driftssjef Størseth når vi besøker alpinsenteret. Store master og moderne lyskastere gir nær dagslys i løypene. Sammen med snøkanonene gir dette skisenteret et stort brukervennlig pluss. De siste investeringene ligger i størrelsen 20 millioner kroner.

 

– Hva forventer dere av denne sesongen som nå åpner Størseth?

– Vi som driver alpinsenter er stadig prisgitt værforholdene, men med kulde og det tror vi på så kan snøkanonene produsere snø slik at vi oppnår en solid såle i bunn. Erfaring tilsier at vi skal drifte optimalt i mange uker frem mot påske og vel så det, sier driftslederen i Meråker Alpinsenter.

 

 

Les forrige sak:
Dyrere bompasseringer

  Det er med grunnlag i St.prp. nr.31 (2008-2009) Trøndelag Bomveiselskap […]

Close