6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Klare til innsats om noe skulle skje i påsken

Norsk Folkehjelp Stjørdal har høynet beredskapen i påska

Norsk Folkehjelp har høynet beredskapen i påsken. Foto: Norsk Folkehjelp

Men foreløpig har det vært en rolig påske for Norsk Folkehjelp Stjørdal.

– Så langt i påsken har vi ikke rykket ut på noen oppdrag. Vi har kun hatt en øvelse i hoppanlegget i Klempen på Skatval der det var en simulert skadet person. Det har vært en rolig påske så langt, sier Andreas Nårstad, leder i Norsk Folkehjelp Stjørdal.

Organisasjonen har høynet beredskapen og er beredt til å rykke ut dersom noe skulle skje i påsken, enten det er en skiløper som blir borte på påskefjellet og ikke kommer tilbake til planlagt tid, eller andre typer redningsoppdrag og førstehjelp.

Andreas Nårstad, leder i Norsk Folkehjelp Stjørdal. Foto: Privat
24/7 beredskap

– Norsk Folkehjelp Stjørdal har vanligvis 25 mann på alarmlisten. I påsken har vi i tillegg to mann som har 24/7 beredskap, i tillegg til en mann som dekker covid-transport for Stjørdal kommune. Vi har til en hver tid tre mann i beredskap 24/7. Vi står i fremskutt påskeberedskap, sier Nårstad.

Normalt sett har Norsk Folkehjelp flere oppdrag i påsken, men så langt i år har det altså vært stille.

– Tidligere påsker har vi hatt en del å gjøre, og da er det primært bistand til politi og søk etter savnede personer. Men det virker ikke som folk beveger seg like mye ute i år. Været har ikke akkurat vært på topp, men det kan fort bli noe og vi er klare til innsats, sier han.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Fjellovergang åpen for trafikk igjen

Har vært stengt siden fredag

Close