9 °C Stjordal, NO
20/01/2020

Klart for den sjuende sommerfesten

To scener, sirkustelt og stor familiehappening

IDYLL: Sommerfesten byr nesten alltid på sol og varm lørdagskveld. Det ligger det an til også i år. (Foto: Privat) IDYLL: Sommerfesten byr nesten alltid på sol og varm lørdagskveld. Det ligger det an til også i år. (Foto: Privat)
Åpent Hus Høy

Sveian er i ferd med å pyntes til sommerfest. Det som startet som en enkel hagefest er nå en stor festival med Anders Jektvik som det store musikalske trekkplasteret i år.

– «Sommerfest på Sveian» startet som en enkel hagefest for venner og bekjente i 2013. Siden den gang har arrangementet vokst til å bli en minifestival som trekker store og små fra Stjørdal og Malvik-området. Det sier Vegard Hauknes Hasfjord som er en av arrangørene. Det vil si det er bandet SKA-frika som arrangerer og Hasfjord er en av musikerne der.

Uhøytidelig profil

Nå er bandet aller mest opptatt av å rigge til den sjuende utgaven av sommerfesten som har blitt stadig større i løpet av de seks årene som har gått, men festivalprofilen har de beholdt.

– Den lokale minifestivalen har en uhøytidelig profil og vi oppfordrer publikum til å ha med seg valgfri mat og drikke når de kommer, sier Hasfjord.

Dørene åpner, for barn og voksne, klokka 16, «som vanlig» til sol og varme. Det er fritt fram å grille medbrakt mat, det er salg av slush og vafler, men først og fremst så blir det musikk fra to scener gjennom hele kvelden.

– Hvis man har lyst til å unne seg en sommerlig og kortreist festivalopplevelse som ikke koster skjorta, bør man ta turen til Fotasvingen 3 på Hommelvikhøgda lørdag, reklamerer Vegard Hauknes Hasfjord.

Dyktige og kortreiste

Det er stort sett kortreiste artister som står på de to scenene. Headlineren er Anders Jektvik og hans band, som dermed forflytter seg noen hundremetringer fra Café Rampa som er rammen for hans aller største hit. Til Sveian kommer også Kristian Raaen fra Orkdal som ble nummer to i forrige utgave av «Idol». Og selvsagt står arrangørene selv på scenen. SKA-frika skaper stor stemning både i hagen og på scenen på Sveian lørdag kveld.

Artistlisten er lang og variert, og følgende artister skal på en av scenene: Anders Jektvik med band, Kristian Raanes, SKA-frika, Maldito, The Flaccids, The Factory, God gammel årgang, Blackout, Lunbergz Danseorkester, Ælgligaen, Garbage Hunks og Hyper Cumbia.

– Siden 2013 har arrangementet bare vokst og vi håper at også årets festival klarer å fenge både barnefamilier, ungdom og godt voksne mennesker, sier Vegard Hauknes Hasfjord.

Her kan du se årets promofilm for «Sommerfest på Sveian»

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
To sykkelulykker i løpet av en snau time

Begge syklistene skal være skadd

Close