4 °C Stjørdal, NO
16/10/2018

Klart for Festningen Rundt

Knut K. Gylland leder Festningen Rundt og har vært med i 15 sesonger. Han sier det er klart for et nytt arrangement søndag 8.september på festningen. Møt i god tid oppfordrer Gylland som sier velkommen på vegne av Hegra IL og IL Dalebrand.

Sist oppdatert

 

Knut K. Gylland leder komiteen som hvert år gjør en kjempejobb med arrangementet Festningen Rundt i Hegra. Start og innkomst er i år som tidligere lagt til Hegra Festning, og for turklassen er det fire løypealternativer med 8 og 9-kilometer.  Korteste distanse følger festningens historiske vannledning forbi Litj-tjønna opp til Solliknappen. I klarvær kan man herfra se helt til Namdalseid. Her oppe er det omvisning for de som ønsker og en kafferast.

 

– Er ikke Festningen Rundt bare for hardbarkede terrengløpere da Knut?

– Nei da, vi liker å kalle det en turmarsj for hele familien. Her velger man selv om man vil melde seg på turklassen sammen med familie og venner, eller om man vil satse i konkurranseklassen i løyper på 9 og 13 kilometer i myrterreng, langs vei og i skogen.  Ni kilometer- konkurranseløype er for kvinner fylt 20 år, samt veteran fylt 60 år. Menn fra 20-60 år benytter 13-km løypa som går om Solliknappen, sier Gylland som denne søndagen vil ha med seg rundt 40 frivillige medhjelpere. Alle som fullfører løpet første gang får diplom ved innkomst, deretter medalje i bronse, sølv og gull etter 3, 6 og 10 år. Åpen restaurant på festningen denne søndagen i september. Eventuelle hunder holdes i bånd på området.

 

– Hva med vandrepokal, er det satt opp en slik på Festningen Rundt?

– Ja, i konkurranseklassen menn løp Bjørnar Mogård pokalen inn til odel og eie i fjor etter fangst av 21 poeng. Det er derfor en ny pokal å knives om nå i både dame og herreklassen, men vi har størst deltakelse i turklassen. Her kommer venner, familie og enkeltpersoner hvert år til et trivelig arrangement, sier Knut K. Gylland og vet folk stiller opp uansett værforhold på festningen i Hegra. Påmelding fra 09.00 i turløp. Fra klokka 11.00 i konkurranseklassen med start kl. 12.00.    

 

      

Les forrige sak:
Blink – NTNUI 2 – 0

  Tom Rune Hønnås la ned en kjempeinnsats på midtbanen og […]

Close