16 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Klart for Festningen Rundt

Knut K. Gylland leder Festningen Rundt og har vært med i 15 sesonger. Han sier det er klart for et nytt arrangement søndag 8.september på festningen. Møt i god tid oppfordrer Gylland som sier velkommen på vegne av Hegra IL og IL Dalebrand.

 

Knut K. Gylland leder komiteen som hvert år gjør en kjempejobb med arrangementet Festningen Rundt i Hegra. Start og innkomst er i år som tidligere lagt til Hegra Festning, og for turklassen er det fire løypealternativer med 8 og 9-kilometer.  Korteste distanse følger festningens historiske vannledning forbi Litj-tjønna opp til Solliknappen. I klarvær kan man herfra se helt til Namdalseid. Her oppe er det omvisning for de som ønsker og en kafferast.

 

– Er ikke Festningen Rundt bare for hardbarkede terrengløpere da Knut?

– Nei da, vi liker å kalle det en turmarsj for hele familien. Her velger man selv om man vil melde seg på turklassen sammen med familie og venner, eller om man vil satse i konkurranseklassen i løyper på 9 og 13 kilometer i myrterreng, langs vei og i skogen.  Ni kilometer- konkurranseløype er for kvinner fylt 20 år, samt veteran fylt 60 år. Menn fra 20-60 år benytter 13-km løypa som går om Solliknappen, sier Gylland som denne søndagen vil ha med seg rundt 40 frivillige medhjelpere. Alle som fullfører løpet første gang får diplom ved innkomst, deretter medalje i bronse, sølv og gull etter 3, 6 og 10 år. Åpen restaurant på festningen denne søndagen i september. Eventuelle hunder holdes i bånd på området.

Ole Hermod Sandvik

 

– Hva med vandrepokal, er det satt opp en slik på Festningen Rundt?

– Ja, i konkurranseklassen menn løp Bjørnar Mogård pokalen inn til odel og eie i fjor etter fangst av 21 poeng. Det er derfor en ny pokal å knives om nå i både dame og herreklassen, men vi har størst deltakelse i turklassen. Her kommer venner, familie og enkeltpersoner hvert år til et trivelig arrangement, sier Knut K. Gylland og vet folk stiller opp uansett værforhold på festningen i Hegra. Påmelding fra 09.00 i turløp. Fra klokka 11.00 i konkurranseklassen med start kl. 12.00.    

 

      

Les forrige sak:
Blink – NTNUI 2 – 0

  Tom Rune Hønnås la ned en kjempeinnsats på midtbanen og […]

Close