2 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Klart for historiens første midtpunktløp

Bli med på turen til Stjørdals midtpunkt

NYTT LØP: Eirik Yven, sønnen Brage Fornes (5) og Solveig Hastadklev i IL Dalebrand håper på mange deltagere når tidenes første Midtpunktløp går av stabelen tirsdag 20. august fra kl. 1730. NYTT LØP: Eirik Yven, sønnen Brage Fornes (5) og Solveig Hastadklev i IL Dalebrand håper på mange deltagere når tidenes første Midtpunktløp går av stabelen tirsdag 20. august fra kl. 1730.

Nylig ble Stjørdals midtpunkt funnet, og 20. august er det klart for det aller første Midtpunktløpet.

Stjørdals midtpunkt ligger i Fornesmarka i Hegra, og initiativtagere til løpet er grunneierne Gry Fornes og Eirik Yven, som har fått med seg IL Dalebrand som medarrangører.

– Vi skal forsøke i år for å se hvordan responsen blir. Hvis vi lykkes, kan løpet bli et årlig arrangement. Vi har spredt ordet til ulike løpemiljøer og på Facebook, og hittil har 80 sagt at de er interesserte, sier Yven.

Ikke motbakkeløp

Selve løypen er to kilometer lang og foregår for det meste på grus. Den første halvdelen er relativ flat, før man kommer inn i et område på noen hundre meter med en kraftig stigning. Den siste biten løpes i småkupert skogsterreng.

– Noen tror dette er et motbakkeløp, men det er det ikke. Starten foregår på tunet på Fornes Gård, like ved E14, sier Yven.

Både lengde og løypeprofil skulle passe de aller fleste som liker å ferdes i skog og mark.

– Vi har både konkurranseklasse og en trimklasse. Vinnerne i dame- og herreklassen får premie, mens det blir uttrekkpremier blant alle de andre deltagerne. Løypen passer godt for familier, og man trenger ikke løpe for å delta. Det viktigste er å komme seg til midtpunktet, sier Solveig Hastadklev, leder i friidrettsavdelingen i IL Dalebrand.

Lav deltageravgift

Heller ikke kostnadene for å delta skulle skremme folk fra å stille. 50 kroner pr person eller maksimalt 150 kroner for en familie skulle være overkommelig for de fleste.

– Alle som deltar får servert melk fra Kilnes gård når de kommer i mål. Uttrekkspremiene er levert av lokalmatprodusentene i Auk, og Hegra Sparebank og Spar Hegra leverer vinnerpremiene, sier Yven.

Han og Hastadklev håper hele Stjørdal stiller opp 20. august.

– Det er artig om det kommer mye folk når vi setter i gang et slikt arrangement. Dette skal være et løp for hele kommunen, sier de.

 

Les forrige sak:
Sindre Nytrø ble matchvinner på overtid i lokaloppgjøret mellom Fram og Stjørdals-Blink 2. (Foto: Privat)
Sindre (17) senket moderklubben på overtid

Skatvalsbygg senket Fram på Framnes

Close