15 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Klart for ny runde med gratiskonserter

Torsdag 30. januar holdes årets første lunsjkonsert i Stjørdal kirke

LUNSJKONSERT: Noen de medvirkende under lunsjkonsertene er blant annet strykekvartetten Gemelli. LUNSJKONSERT: Noen de medvirkende under lunsjkonsertene er blant annet strykekvartetten Gemelli.

Torsdag 30. januar er det oppstart av den første lunsjkonserten, og utover mot våren blir det mange lunsjkonserter med musikk, sang og opplevelser i Stjørdal kirke.

Konsertene starter med et lokalt innslag, nemlig KirkekonKoret, som er et kor bestående av alle som jobber på kirkekontoret i Stjørdal. Dette er en relativt ung sammensatt gruppe med folk som synes sang sprer felles glede.

– Vi har øvd sammen et par ganger. Det er ikke mye, men allerede synes vi selv det høres skikkelig fint ut! Vi kan utlove et spennende program på den første konserten. Foruten korsang blir det trompetspill ved prost emeritus Dagfinn Slungård. Alle prestene, kantorer, diakon og administrativ personale pluss kirkevergen er med og synger i det nye koret, sier kantor Brita Sjøberg.

Konsertstart 11.30

– Lunsjkonserter, blir disse lagt til lunsjtid på Kimen?

– Lunsjkonsertene i kirka starter klokken 11.30 og varer rundt en halv time. Våren 2020 blir det mange varierte konserter disse torsdagene fra 30. januar, 13. og 27. februar, 12. 19. og 26. mars, 16. og 30. april. 14. og 28. mai , sier kantor Brita Sjøberg.

BEETHOVEN: Pianist Hans Kristian Ven Røstad, kommer til Stjørdalkirke for å spille blant annet Beethovens kjente Pathetique sonate.
BEETHOVEN: Pianist Hans Kristian Ven Røstad, kommer til Stjørdalkirke for å spille blant annet Beethovens kjente Pathetique sonate.

Foruten disse lunsjkonsertene, har Stjørdal kirke et variert program utover hele våren.

Torsdag 13. februar kommer en ung strykekvartett som heter Gemelli, hvor blant andre Elias og Andreas Grimstad er medlemmer. Denne kvartetten har nettopp vunnet førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap.

– Vi kommer også å ha to Beethoven-konserter. Det gjør vi fordi det er 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født, og dette synes vi er verdt å fremheve litt i år. I slutten av februar kommer en messingkvintett med studenter fra NTNU. Den 12. mars får vi Hans Romans i F-dur fremført av Emilija Petrovska på fiolin, som studerer ved masterprogrammet i utøvende musikk ved NTNU, sier Brita Sjøberg.

Spiller Beethoven

– Hvilke flere tilnærminger til klassisk repertoar blir det?

– I mai måned kommer Hans Kristian Ven Røstad fra Meråker for å spille Beethovens kjente Pathetique sonate. Vi har flere andre høydepunkter i vår, og vi får igjen besøk av elever fra musikklinja fra Ole Vig videregående skole. Dette er flinke og inspirerende elever som vil dele sin musikk og sang som de gjerne har øvd inn på skolen. Vi får også en pianokonsert med vår egen kantor Kristina Lysiak, som i tillegg til å være kantor er utdannet konsertpianist.

– Så nevner du noe med jernbane?

– Ja, vi tror det meste går på skinner når Jernbanekoret fra Trondheim kommer og synger for oss i april måned, og da er våren skikkelig i gang. Kort sagt, vi har en veldig flott serie med lunsjkonserter i Stjørdal kirke inn mot den kommende våren. Vi minner om at det er gratis inngang til alle konserter, men vi tar opp en kollekt som går direkte tilbake inn i konserttilbudet.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Tid for årsmøter

Se denne ukes kunngjøringer av årsmøter i Stjørdal og Værnesregionen

Close