0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Klart for Trøndelags råeste motbakkeløp

Storsylen Opp. Idrettsarrangement i storslått natur.

 

For femte gang arrangeres Storsylen Opp. Løpet har både trimklasse, med og uten tid, og konkurranseklasse.

 

Niklas Dyrhaug, som er en av ildsjelene for løpet, forteller at flere kjente idrettsnavn er å finne på startlisten. Bl.a. Thomas og Petter Northug, Didrik Tønseth, Finn Hågen Krogh og flere innen langrenn og kombinert. Ola Berger, som i fjor hadde en kamp med Niklas opp fjellsiden og inn mot toppen, kommer. Så blir det bare å se om det blir flere som kjemper om å passere målstreken på toppen i år.

 

Start

For de som har et ønske om å komme seg en gang opp på Syltoppen og få se den unike utsikten, er det bare å møte opp lørdag 17. august. Trimklassen starter mellom kl 08.00 – 10.00. Fellesstart trimklasse kl 09.00 og konkurranseklassen kl 12.00.

 

Krav til alle er at de har med seg en sekk med ekstra klær, mat og drikke. Konkurranseklassen skal ha sekk som veier minst 2,5 kg.

Også i år vil det for konkurranseklassen være spurtpriser, pengepremier på de tre første og for rekordtid for damer og herrer.

 

Deltakerne gis mulighet til å få massasje nede ved Nedalshytta etter løpet. Optimal Bevegelse stiller også i år og ”knar” opp stive muskler.

Premieutdeling og middagsbuffet er på Væktarstua om kvelden. Det hele avrundes med bankett i lavoen der.

 

Sikkerhet

Løypa fra Nedalshytta til Storsylen er godt merket. Det vil være funksjonærer hele vegen med samband og Norsk Folkehjelp er på plass flere steder.

Arrangøren legger stor vekt på sikkerhet, men også deltakerne må vise forsiktighet, både opp mot Syltoppen og ikke minst nedover.

 

Opplevelse

Med et slikt opplegg er det ingen gang det er så trygt å komme seg opp 1762 m.o.h. Hvorfor ikke å benytte denne dagen til å få en unik opplevelse med slik trygghet langs løypa.

 

Å ta en rast i fjellsiden og se utover verden er helsebot. Men er det noen som ikke føler at de ikke orker å gå helt opp er det lov å stoppe når en ønsker det. Det er ingen skam og ikke komme helt opp.

 

Bare det å gå inn mot Syltjønna og være publikum er også en fin tur.

 

 

Les forrige sak:
Snart utsolgt musikal

  Onsdagens premiere og torsdag kveld er utsolgt, men det er […]

Close