12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Klatret ut mens maskina var i ferd med å velte

Gravemaskinvelten kunne endt mye verre

Frode Tverås priser seg lykkelig for at ingen ble skadet under velten med gravemaskina fredag ved DMS-senteret langs Husbyvegen. Frode Tverås priser seg lykkelig for at ingen ble skadet under velten med gravemaskina fredag ved DMS-senteret langs Husbyvegen.

Gravemaskina som skulle rive bygget i høyden begynte sakte å bevege seg sidelengs. Sjåføren skjønte at han måtte benytte redningsveien, og dermed reddet han muligens sitt eget liv. Velten med gravemaskina kunne gått langt verre fredag ettermiddag.

Maskinføreren fra Tverås Maskin har over 30 års erfaring med gravemaskiner. Fredag skjedde uhellet som ingen ønsker å oppleve. Maskina, som veier cirka 42 tonn, veltet og ble delvis begravd i kjelleretasjen på den gamle fødestua som nå rives langs Husbyvegen. Frode Tverås fra Tverås Maskin var på ulykkesstedet fredag ettermiddag for å følge opp hendelsen.

– Dette har vært et uhell som rutinemessig følges opp av politiet. Vår erfarne sjåfør i maskina merket at den ble ustabil da han var i ferd med å rive i høyden med spesialgrabb. Rutinemessig valgte han rømningsvei på motsatt side i førerhuset og kom seg derfra ut før maskina tippet helt over. Han ble sendt til legevakt for kontroll, men har kommet uskadd fra velten med gravemaskina, fortalte Frode Tverås.

LES OGSÅ: Gravemaskin veltet under rivningsarbeid

Frode Tverås er prosjektleder og deleier i Tverås Maskin. Han sier dette er en maskin til en pris på fem-seks millioner kroner og har spesialutstyr for riving i høyden. Skadeomfang på maskin er fortsatt ikke kjent, men førerhuset ble delvis knust etter velten.

– Det er selvfølgelig ikke noe særlig bra å oppleve slike velt med maskiner. Heldigvis gikk det bra med vår sjåfør i dag. Det er vi veldig glade for. Trolig blir den ikke hevet fra stedet før mandag, avslutter Frode Tverås.

Coop Storlien artikkelnivå
Den veltede gravemaskina blir trolig liggende til mandag.
Den veltede gravemaskina blir trolig liggende til mandag.

Les forrige sak:
Denne gravemaskinen har veltet i forbindelse med riving i Yrkesvegen. (Foto: Paal Larsen)
Gravemaskin veltet under rivningsarbeid

Ingen personer skal være skadet

Close