-4 °C Stjørdal, NO
07/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 10

Klubben fikk en gave de skal kaste langt

Jon Arild Sesseng er svært glad for pengegaven fra Thor Ole Vold

Jon Arild Sesseng er svært glad for pengegaven IL Nybrott fikk av Thor Ole Vold. Arkivfoto: Geir Olav Flåan Jon Arild Sesseng er svært glad for pengegaven IL Nybrott fikk av Thor Ole Vold. Arkivfoto: Geir Olav Flåan

Da IL Nybrott nylig fikk en hyggelig og svært uventet melding, bestemte de seg for å gå til innkjøp av to spyd.

I meldingen kunne friidrettsleder Jon-Arild Sesseng lese at IL Nybrott hadde fått 2500 kroner.

– Det var Thor Ole Vold som ønsket å gi oss 2500 kroner. Vi ble enige om at det beste ville være å kjøpe noe konkret for gaven. Derfor bestemte vi oss for at vi skal kjøpe to spyd, ett på 400 gram og ett på 600 gram, sier friidrettslederen.

Klubben tok raskt kontakt med NM-vinneren i spyd fra 2007 og 2008 for å få litt treningshjelp.

– Når vi i tillegg har fått ja fra Ina Cathrin Kartum om å vise oss litt spydteknikk, må dette bli bra.  Nå er jeg sikker på at mange av våre unge friidrettsutøvere vil sette personlige rekorder i spyd til sommeren, sier Sesseng.

God rekruttering

IL Nybrott er en driftig klubb som er kjent for sitt gode miljø og å fostre frem gode utøvere.

– Rekrutteringen vår er god, og ungdommer strømmer til. Vi var største klubb i fjor under friidrettskarusellen i Stjørdal, og mye overrasker meg hvis vi ikke blir det også i år, sier Sesseng.

Nå på vinteren trener utøverne inne i Steinkjerhallen, en av de flotteste innendørshallene i Norge.

– I fjor vinter trente vi i Ranheimshallen, men på grunn av koronapandemien er vi denne vinteren utestengt der. I Steinkjer har vi god hjelp fra Sigrid Kapskarmo. Hun er elev ved idrettslinjen ved Steinkjer videregående skole og trener våre utøvere i høydesprang.  Vi har talentfulle høydehoppere og vi har løpere som vil tjene godt på spenst som igjen vil gi et effektivt steg, sier han.

Dugnadsklubb

Selv om rekrutteringen er god, er ikke økonomien like positiv.

– I Nybrott friidrett drives alt på dugnad. Kjøregodtgjørelse er et fremmedord for oss. Det går med noen tusener hvert år med kjøring rundt om i fylket og nå til Steinkjer med jevne mellomrom. Å se en utøver sette personlig rekord, veier imidlertid opp for alt, sier Sesseng.

Les forrige sak:
19 virksomheter fikk til sammen 2,6 millioner i koronastøtte

Næringer er hardt rammet av pandemien

Close