7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Knallmåned for restaurant – nå utvider de uteserveringen

Får trolig plass til cirka 60 flere gjester

Egon-sjefen i Stjørdal, Line Eidem, kan se tilbake på en overraskende god måned. Nå gleder hun seg til å utvide uteserveringen og gi plass til enda flere. (Arkivfoto)

Egon-restauranten i Kjøpmannsgata er litt som kjerringa mot strømmen i koronaperioden.

– Mai i år blir faktisk bedre enn mai i fjor for oss. Det er forbausende bra, over alle forventninger, og kjempeartig, sier Line Eidem som er daglig leder ved Egon i Stjørdal.

Selv om Egon-sjefen sitter utålmodig hjemme på grunn av sykdom, kan hun glede seg stort over utviklingen.

– Hva er årsaken til økningen?

– Det er flere årsaker, men en er naturlig nok at utestedene har hatt stengt. I tillegg har mange av amerikanerne brukt oss mye. Dessuten har vi jevnere trafikk gjennom hele dagen. Normalt har vi noen rushperioder gjennom døgnet, men nå har det gått jevnere. Det er tydelig at folk er sugne på å komme seg ut, sier Line Eidem.

I pinsehelgen kommer sola, og fredag fikk Egon klarsignal fra Stjørdal kommune til å utvide arealet for sin uteservering ut august måned.

– Vi leier uteserveringen som American Steakhouse brukte tidligere. Denne står ubrukt og da tenkte vi at vi kunne utvide ettersom smittevernreglene stiller krav til avstand mellom gjestene. Det er samme eier av de to eiendommene, og kommunen var veldig positiv da vi kontaktet dem om dette, sier Line Eidem.

– Blir uteserveringen utvidet allerede i helgen?

– Det er jeg foreløpig litt usikker på, ettersom vi nettopp fikk svaret fra kommunen. Så vet jeg at vi har nok bord, men stoler er det kanskje litt verre med. Jeg er rett og slett litt usikker på om vi klarer å få det i gang, sier Line Eidem som uansett forventer masse kunder i pinsen.

– Det er jo meldt knallvær så jeg regner med det blir bra med besøk, sier Egon-sjefen.

Les forrige sak:
Sa nei til nytt høybygg på havna

Enstemmige politikere stanset initiativ til ny plan

Close