4 °C Stjørdal, NO
02/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Knallomsetning for sportsbutikkene: – Det har vært helt vilt

Koronapandemien fikk en overraskende effekt

Daglig leder for Moksnes Sport i Stjørdal, Freddy Moksnes, måtte permittere ansatte i mars i fjor. Nå forteller han hvordan de kom seg igjennom den tøffeste tiden. (Arkivfoto) Daglig leder for Moksnes Sport i Stjørdal, Freddy Moksnes, måtte permittere ansatte i mars i fjor. Nå forteller han hvordan de kom seg igjennom den tøffeste tiden. (Arkivfoto)

Sportsbutikkene Moksnes sport og Intersport trodde det skulle se mørkt ut for bransjen da pandemien slo inn over landegrensene i mars. Slik ble det imidlertid ikke.

– Vi får aldri tilbake det omsetningsåret vi hadde i fjor, det har vært helt vilt, forklarer daglig leder for Moksnes sport, Freddy Moksnes.

Måtte kalle ansatte tilbake

Da koronapandemien sørget for full nedstenging av landet den 12. mars 2020 ble de ansatte ved sykkelforretningen i Stjørdal permitterte til 50 prosent. Den påfølgende uken var det helt mørkt i butikken.

– To uker etter permitteringene sa det pang. Vi måtte kalle inn folk på jobb igjen, og trekke tilbake alle permitteringene. Siden har vi vært i full gang, sier Moksnes.

Det butikken opplevde var at kundene nesten hamret på dørene for å komme inn. Siden har det ikke vært stille på butikken.

– Det som var litt spesielt var at nesten alle som kom innom var der for å handle, ikke kun for å se på. De var rett og slett i handlemodus, forklarer han.

Laget nettside

Ifølge Moksnes er kundene mye mer bevisste på å lese seg opp før de kommer innom butikken. Dette medførte at sportsbutikken valgte å lage en nettside for et års tid siden.

– Det er mange som er innom og ser på hjemmesiden, før de kommer i butikken.

Nå er det ikke slik at vi selger så mye over nett. Årsaken til dette er at de fleste ønsker å teste sykkel før de handler, de ønsker å se på modellene, størrelsen og farge, sier han.

Imidlertid råder de kunder til å bruke hjemmesiden til å se på produktene før de kommer til butikken for å prøve eller handle.

– Dette er vi har blitt utnyttet både i fjor og i år, forklarer han videre.

Økte omsetningen med 50 prosent

Fra 2019 til 2020 har sportsbutikken hatt en omsetningsøkning på hele 50 prosent. Dette er tall Moksnes selv mener de trolig aldri vil se igjen.

– Det har vært helt vilt. På vintertid nå er vi helt utsolgt for piggdekk, og det er ikke å få tak i. Vi har aldri solgt så mye noen gang, sier han.

Moksnes sport er imidlertid ikke alene om et godt sluttresultat. Kristine Sorte ved Intersport på Hellsenteret kan også fortelle om sterk omsetning i løpet av fjoråret.

– Vi har hatt veldig god omsetning, med over 50 prosent omsetningsøkning. Nå er vi litt bekymret for hvordan vi skal klare å holde på tallene, som vi fremdeles merker godt til, forklarer hun.

Levering hjem

Ifølge Sorte har sportsbutikken på Hell gjort det veldig bra i pandemien. Til tross for lokale tiltak som å holde seg i ro, mener hun at økningen viser en positiv trend.

– Det er likevel bra at folk drar ut og får luftet hodet litt for det kan bli tøft nok når dette står på så lenge som det gjør, sier hun.

På Hellsenteret har butikken arbeidet frem to former for løsninger. Den ene består av klikk og hent, mens den andre er levering hjem på døren. Her forklarer Sorte at de ser flere velger levering hjem.

– Det er et minus for omsetningen, men samtidig et stort pluss for situasjonen. Det viser at folk er forsiktige og vil helst passe på og ikke handle like mye i fysisk butikk, forklarer hun.

Lojal kunde

Hos både Moksnes sport og Intersport har de merket at kunder har blitt mer lojale etter pandemien forandret hverdagen.

– Folk er mer lojale nå. Det er veldig mange kunder som kommer tilbake og sier at de vil handle lokalt, sier Moksnes.

Dette kan også Sorte på Intersport bekrefte.

– Det er jeg enig i. Jeg tror mange også nå har oppdaget lokalbutikken, nettopp fordi de ønsker å bidra selv om de handler på nett er det lettvint, forklarer hun.

Les forrige sak:
Åtte fikk svi i 80-sone – for én ble det ekstra kostbart

Én fører blir anmeldt for bruk av håndholdt mobiltelefon

Close