15 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Kobler sammen tunnellsporet

 

 

Mandag 15. august kl. 05.10 går det første Trønderbane-toget ut fra Trondheim sentralstasjon. Ca. 25 minutter etter vil det passere som aller første tog gjennom tunnelen.

 

50 mann skal jobbe fra natt til lørdag til søndag kveld med å grave over eksisterende spor, samt legge nytt spor fra østre brukar på Humla bru til sporet i tunnelen.Banen blir stengt fra lørdag 13. august klokken 07.00 og åpner mandag morgen. I denne perioden erstattes alle persontog med buss på strekningen mellom Trondheim og Stjørdal.

Fredag 5. august ble det gjennomført en evakueringsøvelse hvor rømningsveiene ble testet. 150 markører ble kjørt ca 1000 m inn i tunnelen i et togsett som ”havarerte”. Redningsetater fra begge trøndelagsfylkene deltok i evakuering og redningsarbeid. Det er også gjennomført en røyktest av Gevingåsen tunnel i forkant av åpning. Brannvesenet i Trondheim fyrte opp i gamle bildekk og olje og utsatte tunnelen for en vesentlig mengde av røyk.

Målet med denne testen var å kontrollere at vifteanleggene fungerer og sjekke om tettingen av dørkarmer, kabelkanaler etc. var god nok.

 

Tirsdag 23. august venter vi samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, som skal forestå den offisielle åpningen. Sammen med 700 skolebarn fra Lånke og Hommelvik skoler skal statsråden og andre inviterte kjøre tog gjennom Gevingåsen tunnel.

Les forrige sak:
Vasspest på Frosta

    Ifølge T-A kan planten ved gode næringsforhold og kraftig […]

Close