11 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

– Kom deg ut i dag!

Barnas Turlag inviterer til utearrangement

På Kom deg ut-dagen byr Barnas Turlag i Stjørdal på akebakker og skiløyper rundt skihytta Litjtrøa øverst i Vassbygda. Dette bildet er fra lek i bakken denne uka med glade elever fra SFO ved Haraldreina skole. På Kom deg ut-dagen byr Barnas Turlag i Stjørdal på akebakker og skiløyper rundt skihytta Litjtrøa øverst i Vassbygda. Dette bildet er fra lek i bakken denne uka med glade elever fra SFO ved Haraldreina skole.

Søndag 3. februar inviterer Barnas Turlag i NTT til fine turarrangement for alle familier over hele nordre del av Trøndelag. I Stjørdal inntar turlaget og barna skihytta Litjtrøa i Vassbygda. Ulike aktiviteter for hele familien tilbys.

Aktivitetene i regi av NTT er lagt til et nærområde som skal være lett tilgjengelig for de aller fleste, og samtlige Kom deg ut- arrangement er gratis. Barnas turlag Stjørdal legger turen til Litjtrøa som de fleste er godt kjent med, øverst i Vassbygda mot Hovskogen. Turlaget for barn har ofte arrangert Kom deg ut- dag ved skihytta og dette er et veldig populært sted for aking og skilek. Kanskje kommer Turbo også. Atle Horn og Tommy Lien er to blant arrangørene fra Barnas Turlag.

– Kom deg ut-dagen er et tradisjonsrikt arrangement i DNT og søndag 3. februar er det klart for vinterutgaven. På en og samme dag arrangeres det hele 175 arrangementer landet rundt. Totalt ventes det 42 000 små og store deltakere, sier de to.

– Hvilke kostnader er forbundet med denne dagen ute i friluft Atle og Tommy?

– Det beste av alt er at dette er helt gratis, du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko, kanskje ski og akebrett, sier daglig leder Nina Pettersen i Nord-Trøndelag Turistforening, Atle og Tommy fra arrangørene i turlaget for barn.

Tanken bak Kom deg ut – dagen ligger i ordet. Det inviteres til utedag med varierte tilbud som ski og aking, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer. Totalt arrangeres dette 175 steder landet over, noe som er hele 25 flere steder enn i jubileumsåret 2018.

Coop Storlien artikkelnivå

– Hva vil skje av aktiviteter i snøen denne søndagen i Vassbygda?

– Noe av det som er så gøy med denne dagen er variasjonen i hvem som kommer. Her ser vi store og små familier, besteforeldre, tanter, onkler og vennepar. Man blir del av et felleskap denne dagen, og for barna er det stor sjanse for å finne en ny lekekamerat eller to. Vi ønsker også friluftsferskinger velkommen. Her kan man la seg inspirere av andre, og bli kjent med nye turområder i sin kommune også, sier Nina Pettersen, daglig leder hos Nord-Trøndelag Turistforening.

 

Les forrige sak:
48 lokale løpere går NM-stafett søndag. To av de som garantert veksler tidlig etter førsteetappen er Geir Kristian Hoås (til venstre) fra Lånke og Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik.
Følg med ditt favorittlag

16 lokale lag på dagens NM-stafetter

Close