12 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Kom seg trygt ned fra fjellet med telefonhjelp

Mistet oversikten i dårlig sikt i fjellet

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

To kvinner som skulle gå til Litjkjølhaugen i Meråker måtte ha telefonisk hjelp for å finne tilbake til utgangspunktet. I følge adressa.no ringte de to damene i 40-50-årsalderen til politiet i 14-tiden lørdag da de ikke visste hvor de befant seg. Det ble gjort klart for leteaksjon, men gjennom telefonen fikk politiet geleidet kvinnene trygt tilbake til utgangspunktet ved Feren i Meråker. Fire-fem timer senere skal de ha kommet seg trygt ned til Feren.

Lørdagen var preget av mye regn og dårlig sikt i fjellområdene og høsten maner til forsiktighet i fjellheimen. Litjkjølhaugen er forøvrig Meråkers femte høyeste fjell med sine 1.152 meter over havet.

Stjørdal Røde Kors ble kalt ut til aksjonen, men i og med at damene klarte å ta seg ned med egen hjelp kunne de returnere. Likevel er Røde Kors tydelig på at det er viktig å være forsiktig i fjellet.

– Vi ønsker alle en fin tur i fjellet, men været i fjellet kan raskt snu fra strålende sol til tett tåke og snø. Vårt råd til dere alle, ta med kart og kompass når dere legger turen ut i alle våre flotte fjell og turområder i vakere Trøndelag, melder Stjørdal Røde Kors Hjelpekorps på sin Facebook-side.

Les forrige sak:
Leder i Hegra Arbeiderlag, Alf Daniel Moen, ønsker at fylkesveien mellom E14 og Skjelstadmark skal bli forkjørsvei.
Vil at fylkesvei skal bli forkjørsvei

Lokalt arbeiderlag vil gjøre trafikken mellom E14 og Skjelstadmark sikrere

Close