7 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Hjem for å ha utstilling

– Først og fremst er det artig å få innpass

UTSTILLING PÅ HJEMMEBANE: Gunn Elisabeth Overvik kommer med sin kunstutstilling til Kimen. Utstillingen åpner lørdag og blir stående i en uke. (Foto: Privat)

Gunn Elisabeth Overvik er stjørdaling bosatt på Furnes. Nå kommer hun hjem og skal ha sin egen kunstutstilling i Kimen.

– Det er litt skummelt å skulle ha utstilling på hjemmebane, men først og fremst så er det artig å få innpass, sier Gunn Elisabeth Overvik.

Førstkommende lørdag blir det åpning av utstilling med musikalske innslag og sprudlende i glasset. Det ser 45-åringen, som har mye familie i Stjørdal, fram til.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Bruker epoxy

Foreløpig er Overvik kunstner med en jobb ved siden av, men hun legger ikke skjul på at hun har lyst og ambisjoner om å bli kunstner på heltid. Materialet Overvik jobber med er av det særegne slaget, og temmelig uvanlig.

– Jeg bruker epoxy. Det er en litt annerledes kunstmåte, sier Gunn Elisabeth Overvik.

Hun blander farger og lager bilder, men også større ting som sengegavler, benkeplater og bordplater. Metoden er uvanlig. Den har eksistert i mange år, men ikke vært utbredt i noen vesentlig grad. Nå er den imidlertid på full fart inn i Europa og Skandinavia.

– Jeg har ikke sett noe sånt tidligere iallfall, sier Overvik, som for ikke lenge siden deltok på Skandinavias største kunstutstilling i København.

– Også der var jeg alene om å bruke epoxy, og ble tatt godt imot og fikk solgt bilder, sier Gunn Elisabeth Overvik.

Inspirert av naturfarger

Også utstillingen i Kimen, som åpner lørdag og varer i en uke, er en salgsutstilling. På veggene i kulturhuset vil det være et sted mellom 17 og 20 Overvik-bilder, og alle er til salgs.

– Alle bildene er unike, for det er helt umulig å få to bilder helt likens. Motivene er abstrakte, og inspirasjonen til fargebruk henter jeg på mine turer i naturen. Jeg ser på hav, himmel, skog og fjell og får inspirasjon, sier Gunn Elisabeth Overvik.

Selv kommer den utflyttede stjørdalskvinnen til å være til stede i Kimen så mye som mulig under utstillingen.

– Jeg må sørover på et kurs en av dagene, men ellers blir jeg å treffe i utstillingen. Da håper jeg å treffe mange, både kjente og ukjente, som er nysgjerrig på kunsten min, sier Overvik.

Les forrige sak:
Sju ble feiret med navnefest

Arrangeres to ganger i året i Stjørdal

Close