-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Kommune og politi samarbeider

Signerte samarbeidsavtale i dag

Lensmann Kjetil Ravlo og ordfører Ivar Vigdenes undertegnet i dag en samarbeidsavtale mellom Værnes lensmannsdistrikt og Stjørdal kommune. Lensmann Kjetil Ravlo og ordfører Ivar Vigdenes undertegnet i dag en samarbeidsavtale mellom Værnes lensmannsdistrikt og Stjørdal kommune.

Lensmann Kjetil Ravlo og ordfører Ivar Vigdenes undertegnet i ettermiddag en samarbeidsavtale mellom Værnes lensmannsdistrikt og Stjørdal kommune.

Lensmann Kjetil Ravlo takket for invitasjonen og sitt første besøk til formannskapet i Stjørdal. Etter en kort personlig presentasjon presenterte han to av sine medarbeidere. Det er Arne Henrik Ulvin som leder for forebyggende tjeneste i Værnes lensmannsdistrikt og Hanne Blekkan som er politikontakt i Stjørdal.

Ravlo: – Det har vært en samarbeidsavtale mellom politiet og kommunen også tidligere, men nå er vi mer konkret nå og ikke så generell. Samspillet er viktig, sa lensmannen som kort orienterte om reformarbeidet i politiet.

Lensmannen understeker at etterretning med analyser er viktig for å forstå utfordringene i kriminalitetsbildet. Politipatruljen er blitt helt annerledes, det gjelder ikke minst tenkemåten. – Det er den største forebyggende kraften vår, sier lensmannen.

Innsats mot barn og ungdom er en prioritet i 2019. Stjørdal er flink på veldig mye. Vi har aldri hatt mer skikkelig ungdom enn nå, men har likevel noen utfordringer.

Arne Henrik Ulvin: – De vi jobber med blir stadig yngre helt ned til småskolen. Vi har noen utfordringer.

Coop Storlien artikkelnivå

Hanne Blekkan: – De få som begår kriminalitet blir færre, men mer og mer utfordrende. Derfor er det så viktig å jobbe mer forebyggende. Jeg vil skryte av Carbon fritidsklubb. Jeg har lang fartstid fra Oslo og kontakt med fritidsklubber. Men Carbon er en av de beste fritidsklubbene jeg har samarbeidet med!

Ordføfer Ivar Vigdenes: – Innholdet i tjenesteavtalen?

Lensmann Kjetil Ravlo: – Den regulerer roller begge veger. Vi har en klok sammensetning av politiråd. Det er lokale mål og oppfølging der vi trekker ut et par tema hvert år.

Rådmann Anne Kathrine Slungård: – Det er utpekt satsingsområder for 2019. Avtalen bygger på en god og lang tradisjon og trenger en revidering.

Les forrige sak:
BRØD OG GARN: Hanne Risvold (t.v.) og Kari Stensen ved Strikken i Meråker tilbyr fra og med denne fredagen ferske brød fra Eidums Gårdsbakeri i butikken.
Mikser garn med brød

Strikken-damene lanserer nytt tilbud fredag

Close