13 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Kommunen er i dialog med investorer

Ordføreren er trygg på at det blir ny virksomhet etter Lian

Ordfører i Meråker, Kjersti Kjenes, har klokkertro på at det blir ny virksomhet i lokalene etter Lian-nedleggelsen. (Arkivfoto)

Meråker-ordfører Kjersti Kjenes begynner å se lyst på framtiden etter Lian-nedleggelsen.

– Jeg mener helt sikkert at vi skal få til ny virksomhet i lokalene etter Lian. Men da trengs det en viss oppgradering, sier ordfører Kjenes. Hun minner om at Meråker-samfunnet har ligget med brukket nakke også tidligere, men har klart å reise seg.

LES OGSÅ: – Mye mer optimistisk syn på framtiden

Det er mange aktører på banen for å gjøre utfordringene etter beslutningen om nedleggelse av Lian-fabrikken i Gudå minst mulig smertefulle. Kjersti Kjenes nevner at både Lian, Natre, som eier bygningene, kommunen, Næringsforeningen i Værnesregionen og aktører som driver med beslektet virksomhet i Meråker er med i samtalene om framtiden.

– De ansatte ved Lian blir ivaretatt gjennom denne prosessen. Deres kompetanse er kartlagt, og hvis det er noen som for eksempel skulle tatt et fagbrev får mulighet til det. Og så kommer Nav inn noe senere i prosessen, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Lian legger ned fabrikken i Meråker

Foreløpig vil hun ikke si altfor mye konkret om det som er på gang for å få til ny virksomhet, men bekrefter at det har vært kontakt med mulige investorer.

– Er det lokale investorer som er aktuelle?

– Det ønsker jeg ikke si så mye om foreløpig, ettersom det så langt har vært litt løselig kontakt.

– Er det kommunen som har kontaktet mulige investorer, eller har investorene selv tatt kontakt?

– Vi har blitt kontaktet og Natre har blitt kontaktet. Men foreløpig er ikke prosjektet helt modent. Vi må finne samsvar mellom det vi tenker og hva mulige investorer tenker, sier Kjersti Kjenes.

Les forrige sak:
– Mye mer optimistisk syn på framtiden

Lian-tillitsvalgt fornøyd etter stormøte

Close